Autor Zpráva
t.a.m.
Profil *
Ahoj,
mám takový problém, projel jsem můj css style validátorem a vyskočila mi jedna chyba, zkoušel jsem to opravit, přepisoval jsem kód, použil google, funkci hledat, ... ale nejde mně to opravit a čím dýl se to snažím opravit tím si víc myslím, že to bude nějaká banální chyba, kterou pořád přehlížím. Please help.

style.css

Line: 12 Context : ���
Parse Error - body{ padding: 0; margin: 0; font-size: 12px; font-family: sans-serif; background: url(img/layout/background.gif) repeat; text-align: center; color: black; }

a téměř totožnou chybu mi to vykazuje i u stylu pro tisk

style_print.css

Line: 10 Context : ���

Parse Error - body { padding: 0; margin: 0; font: 12pt/1 "Times CE", Times, "Times New Roman", serif; background: #fff; color: black; }

U obou chyb je řádek 12 a 10 ten poslední na kterém je jenom závorka " } " což me taky trochu mate ( v závorce chyba není ).

Jen mě prosím nekamenujte, že tady spamuju fórum nějakými banálními chybami, dělám svůj 2.web
jonge
Profil
body{ padding: 0; margin: 0; font-size: 12px; font-family: sans-serif; background: url("img/layout/background.gif"); text-align: center; color: black; }

body { padding: 0; margin: 0; font: 12pt Times CE, Times, Times New Roman, serif; background: #fff; color: black; }

zkus toto
DJ Miky
Profil
t.a.m.
Dej link na ty CSS soubory.
RPG
Profil
t.a.m.
Zkus zaměnit "background" za "background-image", přidej background-color a odstraň "repeat" - máš ho tam zbytečně.

To samé u stylu pro tisk + zřejmě navíc tohle:

"font: 12pt/1 "Times CE", Times, "Times New Roman", serif;"
t.a.m.
Profil *
zkopíroval jsem to, přepsal, soubor uložil, ale stejně to píše chybu
Parse error - body { ...
mám ty css soubory někam nahrát, třeba edisk.cz, nahraj.cz nebo je tady mám zkopírovat ?
RPG
Profil
t.a.m.
Prostě na ně odkaž (http://tvojestranka.cz/tvujstyl.css).
t.a.m.
Profil *
http://expertni-kancelar.cz/style.css
http://expertni-kancelar.cz/style_print.css
RPG
Profil
t.a.m.
Vyzkoušel jsi to, co jsem ti radil? Popřípadě to, co napsal jonge?
A druhá otázka... proč potřebuješ mít CSS validní?
jonge
Profil
Ale to první je validní, v tom druhém jsi neopravil to co jsem říkal... teda psal =)
t.a.m.
Profil *
vyzkoušel jsem všechno co tady bylo napsané.
Když už dělám web v (xhtml+css ), tak se snažím aby to bylo udělané pořádně, validní, přehledné = můj styl.
Víš v čem je chyba ?
jonge
Profil
v http://expertni-kancelar.cz/style_print.css
máš hned na začátku

font: 12pt/1 "Times CE", Times, "Times New Roman", serif;

změň to na

font: 12pt Times CE, Times, Times New Roman, serif;

A jinak to píše jenom warningy, s tím si nelam hlavu.
t.a.m.
Profil *
heh, ups, ??, hmm
sem si myslel že problém bude mezi klávesníci a židlí, ale nečekal jsem, že tak velký :-)

Díky

PS. dá se ze stránek odkazovat, že mám ( díky vám ;-) ) validní css stejně jako u XHTML pomoci: http://validator.w3.org/check/referer ??
jonge
Profil
myslím že je to http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer
t.a.m.
Profil *
2 jonge
s tím css validátorem to potřebovalo trochu jinou adresu, ale přesto díky, protože díky tomuhle jsem se k tomu dobral.

2 all:
všem díky za rady, pomoc
RPG
Profil
t.a.m.
PS. dá se ze stránek odkazovat, že mám ( díky vám ;-) ) validní css stejně jako u XHTML
Jo, ale proč? Potřebuješ zaplnit prázdné místo? :o)
Bubák
Profil
font: 12pt/1 "Times CE", Times, "Times New Roman", serif;
změň to na
font: 12pt Times CE, Times, Times New Roman, serif

Obojí špatně.

font: 12pt/1.0 "Times CE", Times, "Times New Roman", serif;

Nesovisí to s validitou, ale řádkování 1.0 považuji za malé. takže to můžeš vynechat a prohlížeč použije implicitní, nebo raději použij vyšší hodnotu. Nevím proč, ale hodnotu řádkování, pokud je psána jako násobek, vyžaduje validátor jako desetinné číslo, tedy 1.0 nebo 2.0 atd.
Jak je to s s tolerancí nevalidně zapsaných hodnot 1 nebo 2 atd nevím, protože v praxi používám hodnory 1.2 až 1.8
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0