Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj

Jde udělat v CSS proměnně, které by se měnily podle toho co jim PHP pošle?

Mám v CSS URL na background-image a rád bych místo několik míst v CSS, raději přepisoval jen jednu proměnnou když měním umístění obrázků.
llook
Profil
CSS je možné generovat PHP, ale moc bych to nedoporučoval. PHP se vyhodnocuje sice nepatrně, ale přesto pomaleji a může se to projevit tak, že se nejdřív zobrazí stránka bez stylů a pak se teprv nastyluje. Další věc je, že musíš rozumnět kešování (o což se u statickýho souboru postará server sám dostatečně, jenže u PHP skriptů je výchozí pokaždé to načíst znovu).
tiso
Profil
Anonymní
Čo takto v CSS napísať:
#nejaky-prvok{background: White url(obrazok.php?id=1), no-repeat top left;}
a adresy generovať skriptom? Skrátka presmerovať obrazok.php?id=1 na adresu ../nejaky/adresar/obrazok1.jpg Potom stačí zmeniť len adresy v tom skripte...
esemeska
Profil
ja napr. na zvetseni pisma pouzivam:

$font = "12";

CSS:

font-size: <?$font?>
Anonymní
Profil *
tiso:
Tomu nerozumím. Jak myslíš přepisovat adresy? Pomocí mod_rewrite?

esemeska:
bohužel mi to nefunguje, můžeš prosím uvést podrobnější příklad?

děkuji
DJ Miky
Profil
Anonymní
Tomu nerozumím. Jak myslíš přepisovat adresy? Pomocí mod_rewrite?

Ne, prostě v tom obrazok.php si nějak vybereš obrázek, jaký chceš, a redirectuješ (301) na ten zvolený obrázek... Nebo obsah toho obrázku vypíšeš v PHP (s příslušnou hlavičkou)...

bohužel mi to nefunguje, můžeš prosím uvést podrobnější příklad?

Uděláš si soubor třeba styly.php, které naLINKuješ do dokumentu <link rel="stylesheet" href="styly.php" .... / >.
V tom styly.php si odněkud přečteš to, co chceš, načteš si to do proměnné a na tom místě, kde to chceš, napíšeš třeba font:<?php echo $font; ?>. Tu proměnnou font můžeš získat ze souboru, z DB, ze SESSION apod.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.