Autor Zpráva
aRtFULL
Profil
Ahoj, narazil jsem v CSS na pro mě neznamy znak ">" a v dekladaci to vypada napriklad takto :

#head > #logo {
width: 500px;
height: 100px;
float: left;
background-color: #A8A589;
color: #000000;
}
#head > #login {
width: 270px;
height: 100px;
float: left;
background-color: #008000;
color: #000000;
}

Víte někdo, co to znamená a k čemu se to používá?
Timy
Profil
to #logo musí být přímým potomkem #head tedy takto:

<div id="head><div id="logo>

Kdyby to bylo takhle, tak to neprojde:

<div id="head><div><div id="logo>

(#logo už není přímým potomkem #head, ale toho druhého divu)

Každopádně IE to neumí, takže se to používá spíš jako hack.
aRtFULL
Profil
to #logo musí být přímým potomkem #head tedy takto:

<div id="head><div id="logo>

Kdyby to bylo takhle, tak to neprojde:

<div id="head><div><div id="logo>

(#logo už není přímým potomkem #head, ale toho druhého divu)

Každopádně IE to neumí, takže se to používá spíš jako hack.


Aha, no takže to tam vubec nemusi byt, staci, kdyz tam bude jen mezera prece ne? :o) Popravde receno, me nenapada, jak to vyuzit jako hack :o) Spise bych to zacal pouzivat jako "zprehledneni" css kodu abych vedel, ktery prvek je ve kterem prvku a pod. Kde by jsi to treba ty vyuzil?
Timy
Profil
aRtFULL
"Aha, no takže to tam vubec nemusi byt, staci, kdyz tam bude jen mezera prece ne? :o)"
Ne, když tam bude mezera, aplikovalo by se to i v druhém případě, kdy #logo není přímým potomkem #head. S mezerou se to aplikuje na všechny vnořené elementy, pokud tam je >, tak se to aplikuje jen na přímé potomky, tedy na elementy, které nejsou hlouběji vnořené.

"Popravde receno, me nenapada, jak to vyuzit jako hack :o)"
Když to IE neumí a ostatní prohlížeče ano, tak docela snadno odlišíš IE od zbytku. Ale nepřijde mi to moc praktické už z toho důvodu, ale IE7 ten selektor bude umět.

"Kde by jsi to treba ty vyuzil?"
Já to nevyužívám :-).
aRtFULL
Profil
Ne, když tam bude mezera, aplikovalo by se to i v druhém případě, kdy #logo není přímým potomkem #head. S mezerou se to aplikuje na všechny vnořené elementy, pokud tam je >, tak se to aplikuje jen na přímé potomky, tedy na elementy, které nejsou hlouběji vnořené.

Joo takhle jsi to myslel, uz to chapu, no tak no neni zase k zahozeni to vedet.
Takze ja si muzu vlastne CSS hezky stromove rozclenit ze? Treba takhle:

body {

}
#main {

}
#main > #head {

}
#main > #head > #logo {

}
#main > #head > #login {

}

Me to prijde jako skvela vec, takhle mi to prijde mnohem prehlednejsi.
aRtFULL
Profil
A kruci, no tak to teda asi nevyuziju, jsem se podival co to udela v IE no a mas pravdu, v nem to nejede, takze je to ted k nocemu :o( Microsoft fornever :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.