Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Erik Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 9. 2006, 13:10:51
Jde nějak v mozzile upravit tučnost (weight: 900) podtržení? (decoration: underline) V IE je slabý, ale v mozzile se mi zdá podtržítko až příliš tučný.
|
||
mila Profil |
#2 · Zasláno: 25. 9. 2006, 13:43:41
Místo podtržení použij spodní rámeček.
|
||
Knopi Profil |
#3 · Zasláno: 25. 9. 2006, 15:16:03
Erik: Váš problém zřejmě tkví ve velikosti písma. Doporučuji tento zápis a tohoto problému se zbavíte. Pokud nechcete hackovat, tak je výborným řešením pro MSIE si vytvořit vlastní styl - podmíněný komentář.
body { font-size: small; _font-size: x-small; /* mensi písmo pro msie, aby bylo vsude stejne */ } Jinak velikost linky u odkazů je trošku zajímavá věc. V podstatě každý prohlížeč je trošku odlišný. Při zvětšení písma se ve Firefoxu linka, když je písmo nastaveno na poměrně velkou hodnotu, i přesto zešíří o proti msie - s tím bohužel nenaděláte nic. |
||
MZF Profil |
#4 · Zasláno: 25. 9. 2006, 18:46:54
Knopi
Já jsem ten podmíněný komentář s x-small zkoušel, ale nešlape mi. Písmo je pak v IE daleko menší, než v Opeře nebo FF. Jinak v klasickém CSS mám font-size: small; Nějaká rada? |
||
Erik Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 9. 2006, 20:08:23
Spodní rámeček je dobrý.
|
||
Knopi Profil |
#6 · Zasláno: 25. 9. 2006, 20:39:14 · Upravil/a: Knopi
MZF: Zapomněl jsem uvést, že musíte použít takový DOCTYPE, aby MSIE bylo v quirku (nestandartní režim) http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html a ostatní prohlížeče, nebo-li moderní prohlížeče (Firefox, Opera...) byly ve standartním režimu, pak bude písmo stejné a návštěvník bude ještě moci zvětšovací, či zmenšovací písmo v prohlížeči.
Erik: Spodní rámeček je dobrý. To nedělejte, jestli si alespoň trochu ceníte svých návštěvníků. Nechte tam text-decoration: underline;. Na začátku jsem si nevšiml, že Vám tam chybí text- je možné, že to bylo tím. Teď by neměli být žádné problémy. |
||
Gappa Profil |
#7 · Zasláno: 26. 9. 2006, 08:57:52
Spodní rámeček je sice dobrý, ale pokuď ho budeš chtít aplikovat třeba na h1, aby byl podtržen jenom text proměnné délky, tak jsi v loji, protože délka okrajů je ovlivněna délkou/šířkou elementu a jeho paddingem - zatímco text-decoration: underline je jen a pouze pod textem a nikdy jinde :)
Dá se sice někdy nahradit, ale není to to samé, že. Jinak tloušťka text-decoration: underline je v IE vždy stejná, ať je font-weight: bold/normal, v Gecku je závislá na tučnosti. Opera tuším vykresluje vždy tenký. Co se s tím dá udělat? Nevím, já bych s tím nedělal nic - a pokuď máš takto podtržený text na více řádků a písmena druhého řádku zasahují do podtržení toho prvního, je rada lehká - zvětši line-height :) |
||
mila Profil |
#8 · Zasláno: 26. 9. 2006, 16:04:19
Gappa
Spodní rámeček je sice dobrý, ale pokuď ho budeš chtít aplikovat třeba na h1, aby byl podtržen jenom text proměnné délky, tak jsi v loji, protože délka okrajů je ovlivněna délkou/šířkou elementu a jeho paddingem - zatímco text-decoration: underline je jen a pouze pod textem a nikdy jinde :) Vycházím z toho, že by se měly podtrhávat jenom odkazy. A ty jsou normálně řádkový element. |
||
Gappa Profil |
#9 · Zasláno: 26. 9. 2006, 18:49:54
mila: to je sice pěkné, ale není to pravidlem ani zákonem :)
|
||
Knopi Profil |
#10 · Zasláno: 26. 9. 2006, 19:55:36 · Upravil/a: Knopi
Gappa: Určitě, ale tazatel se ptal na podtržení odkazu - a měnit ho za dolní rámeček není rozhodně dobré řešení. Rámečky se používají třeba na menu. Své využití si na stránkách určitě najdou, ale místo podtržení (text-decoration: underline;) tedy rozhodně ne.
|
||
stribny Profil |
#11 · Zasláno: 27. 9. 2006, 00:36:57
Koupi: Nerikam rozhodne ano, ale tvrzeni "rozhodne ne" je lehce prehnane, vlastnost border se pro tyto ucely pouziva casto..
|
||
Knopi Profil |
#12 · Zasláno: 27. 9. 2006, 15:57:37 · Upravil/a: Knopi
stribny:
Jistě, však já to nevyvracím, ale nevidím jediný rozumný důvod proč zaměňovat výchozí hodnotu odkazu (text-decoration: underline;), za spodní rámeček. Asi takto by to vypadalo: a { text-decoration: none; border-bottom: 1px solid black; } Nebudu říkat, že se to nepoužívá - já bych to nikdy nepoužil, v tom vázne veškerá logika css. Když máme vlastnost text-decoration, proč tam dávat border-bottom. |
||
Venca Profil |
#13 · Zasláno: 27. 9. 2006, 16:00:56
Knopi
vyčerpávající :-) |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0