Autor Zpráva
josef
Profil
Muzete mi nekdo poradit,jak zapsat najeti kurzoru na obrazek-ne na odkaz.
Vytvarim si fotoalbum,kolem nahledu obrazku mam ramecky a chci,aby po najeti mysi na obrazek se zmenila barva nebo styl toho ramecku kolem obrazku,nebo bych treba pouzil nejaky filtr na obrazek.Nasel jsem ale jen ruzne navody,po najeti kurzorem na odkaz.To ale nechci,protoze mam na strance ruzne sipky,ktere jsou take jako odkaz a u nich se mi pak zobrazuje take ramecek.Diky,Josef
Jan Tvrdík
Profil
img:hover{...} , ale nefunguje to v IE6
Jan Tvrdík
Profil
To by šlo řešil leda přes Hover emulaci IE5+
Jan Tvrdík
Profil
IMHO by možná fungovalo i něco jako a:hover img{...}
josef
Profil
konkretne vytvarim album v programu JALBUM,predelavam jednu ze sablon.Tady dole je zdrojovy kod te stranky sablony.Uplne dole jsem ztucnil vlastnosti tech obrazku(.image.image:hover).Vsechno funguje-po najeti mysi na obrazek se zmeni barva ramecku kolem nej a pouzije se filtr opacity.Problem je v tom,ze na te strance mam sipky,ktere jsou take odkaz a take vlastne obrazky,takze po najeti mysi na ty sipky(next,prev,home atd...)se tam objevi take ramecek.
Chci udelat,aby se po najeti kurzoru aktivovaly jen na nahledy tech obrazku.Takze potrebuji zapis "nahledu obrazku" nebo neco podobneho ,diky za vase rady


/*
* Combined style sheet for the index pages and the slide pages.
*/

/* Style for all bodies. */
body {
font-family: "Courier New", Courier, monospace;
font-size: 16px;
background-color: black;
color: white;
margin: 10;
font : bold;
}

/* Style for all table cells. */
td {
font-family: "Courier New", Courier, monospace;
font : bold;
}


/* Align the content of the cells on the index pages to the center and bottom. */
#index td {
text-align: center;
vertical-align: bottom;
}

/* Remove the margin under the images on the index pages. */
#index .image {
margin-left: 2;
margin-right: 2;
margin-bottom: 0;
}

/* Don't have margins on the slide pages. */
body#slide {
margin: 0;
}

/* Highlight the image name on the slide pages. */
#slide .name {
font-weight: bold;
font-size: 14px;
}

/* Header */
h1 {
font-size: 30px;
font-weight: bold;
}

.number,.date {
font-family : "Courier New", Courier, monospace;
font-size : 24px;
font-weight : bold;
}

.filename {
font-family : "Courier New", Courier, monospace;
font-size : 24px;
font-weight : bold;
}

/* Custom link styles */
a:active {
text-decoration: none;
color: #FFAAAA;
}






a:visited {
text-decoration: none;
color: #AAAAAA;
}

a:hover {
text-decoration: underline;
color: #FFFFFF
}

a:link {
text-decoration: none;
color: #CCCCCC
}

#imageinfo {
visibility: hidden;
}

.imageinfo {
font-size : small;
}





/* Put a border on all generated images */
.image {
margin: 5;
border-style: ridge;
border-color: #EC931A;
border-width: 4px;
}


img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity: 0.8;
opacity: 0.8;


margin: 5;
border-style: ridge;
border-color: red;
border-width: 4px;

}
ash721
Profil
Já teda nevím, jestli jsem to dobře pochopil, ale myslím, že problém je v tom, že se vám zobrazuje implicitní border u obrázku v odkazu.

Jestliže chcete, aby obrázky, které jsou odkazy (jako například ty šipky) implicitně neměly border, zapište do css toto:


img, a:img, a:hover img { border: 0; }


Jestliže dále chcete, aby obrázek s třídou .image měl jiné vlastnosti (dejme tomu 4px široký border v různých barvách při různých stavech), zapište ještě toto:


img.image { border: 4px solid #eee; }
a:img.image { border: 4px solid #fff; }
a:hover img.image { border: 4px solid #000; }


První řádek říká, jak bude vypadat obrázek s třídou .image, ať je či není odkazem
Druhý řádek říká, jak bude vypadat obrázek s třídou .image, je-li odkazem
Třetí řádek říká, jak bude vypadat obrázek s třídou .image, je-li odkazem a najedu na něj myší. (hover)
josef
Profil
to je presne ono,funguje to,mockrat diky
Jan Tvrdík
Profil
Co znamená a:img?
tiso
Profil
Jan Tvrdík - to bude preklep, má tam byť medzera
ash721
Profil
Jasně, máte pravdu, omlouvám se, patří tam a img bez dvojtečky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.