Autor Zpráva
kadasf
Profil *
Jsem velke pra*e kdyz v css nastyluji tlacitko, ze mu odstranim border, na pozadi mu dam obrazek a zmenim barvu textu? V opere, IE a Firefoxu to funguje, kdyz zakazu obrazky, tak se mi zobrazi tlacitko normalne s barvou pozadi kterou mu nastavim spolu s obrazkem.

Zajima me, zda je to velky progresek takto menit vzhled tlacitek ci nikoliv.
Casero
Profil
kadasf
kdyžv uživatel pozná že je to tlačítko...a když to nejde jinak tak je tpo OK
MZF
Profil
kadasf

Obecně se říká, že by se tlačítka příliš stylovat neměla. U nich jde především o použitelnost a ne o to, aby vypadaly nějak grandiózně.
Gappa
Profil
Proč by se nemohly nějak rozumně ostylovat? Ale s citem samozřejmě.

Nejhorší je, když někdo dělá z tlačítek odkazy a z odkazů tlačítka :)
kadasf
Profil *
MZF no to se rika ja vim, ale preci jenom mit vedle sebe tri seda tlacitka v nejakem layoutu neni dobre, tak proto sem se ptal na Vas nazor. Co se tyce pouzitelnosti tak pouzitelna sou prave proto ze sou ve formulari a odesilat formular ostylovanym odkazem jaksi nejde:))
MZF
Profil
Gappa
kadasf

Jak jsem psal: ...že by se tlačítka příliš stylovat neměla.
To neznamená, že by se neměla stylovat vůbec. Ano, stylovat s citem, ale žádné výstřelky. Použitelnost na prvním místě.
Dero
Profil
To neznamená, že by se neměla stylovat vůbec. Ano, stylovat s citem, ale žádé výstřelky. Použitelnost na prvním místě.

MZF to vyjádřil přesně. Stylujte si tlačítka, jak chcete, ale u každého takto "vylepšeného" tlačítka se zeptejte sami sebe: "Pozná člověk na první pohled a bez přemýšlení, že jde o tlačítko?"

Pokud je odpověď na tuto otázku záporná, pak takové tlačítko nepoužívejte. Ne - ani když je strašně krásné/roztomilé/do designu zapadající, v žádném takovém případě. Praxe vás naučí, uštřete si ta léta bolestného poznávání.
kadasf
Profil *
V mem pripade pozna, ale jelikoz sem videl pouze konstrukci input type image na webu a ne , ze to byl klasicky button s pozdanim bez borderu, tak sem se radeji zeptal:)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.