Autor Zpráva
JáJa
Profil *
Jak se dá kódem v CSS napsat aby se na stránce zobrazoval obrázek který bude třeba bilej a bude se zobrazovat řekněme od 6 hodin ráno do 20 hodin večer a druhý obrázek který je zase černý se bude zobrazovat od 20 hodin do 6 hodin ráno? Jde to nějak?
Casero
Profil
JáJa
jen pomocíé css nijak..pomocí php snadno
filip186
Profil
nebo přes javascript.
Anonymní
Profil *
ješťe taky asp :-)
filip186
Profil
vbscript :)
Filips
Profil
asp je použetelné jenom pro windows to bych nedoporučoval. Nejlepší řešení je PHP.
Gappa
Profil
JS/VBscript - špatné řešení
PHP/ASP - dobré řešení :-)
Joker
Profil
I přes Flash a Java applet by to šlo :-D

Ale nejlepší řešení je asi skript na straně serveru (tj. většinou PHP)
JáJa
Profil *
A jak by to teda bylo v PHP?
djlj
Profil
asp je použetelné jenom pro windows
To není pravda ;).
Retal
Profil
Záleží, jestli chceš obrázek měnit podle času na serveru, nebo podle času u návštěvníka.
Pro první použij jakýkoliv server-side jazyk, pro druhé JavaScript.
Alphard
Profil
obrazek_kazdou_hodinu.php:


switch (date(G))
{ case 15: echo "<img src=\"obrazek_v_15.png\">"; break;
case 16: echo "<img src=\"obrazek_v_16.png\">"; break;
case 17: echo "<img src=\"obrazek_v_17.png\">"; break;
case 18: echo "<img src=\"obrazek_v_18.png\">"; break;
case 19: echo "<img src=\"obrazek_v_19.png\">"; break;
case 20: echo "<img src=\"obrazek_v_20.png\">"; break;
case 21: echo "<img src=\"obrazek_v_21.png\">"; break;
case 22: echo "<img src=\"obrazek_v_22.png\">"; break; }
JáJa
Profil *
Mohl by teda někdo napsat nějaký script anebo jak na to?
djlj
Profil
Alphard
Co spíš jen udělat:

echo "<img src=\"obrazek_v_".date("H").".png\">";
Alphard
Profil
djlj

od 6 hodin ráno do 20 hodin večer

ideální by bylo if podmínkovat, ale vzhledem k tomu, že je, IMHO začátečník, si tohle může snadno modifikovat
YoSarin
Profil
ještě bych je vypíchl, co říkal Retal:
Záleží, jestli chceš obrázek měnit podle času na serveru, nebo podle času u návštěvníka.
pokud ti na web chodí i lidi z jiných časových pásmech, nebo tam máš hosting, tak by bylo lepší provést přes JS
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.