Autor Zpráva
Ondra_xx
Profil *
Zdravím. Řeším jeden takový menší problém. Ve většině přípaů při tvorbě layoutu používám floaty. K tomu samozřejmě patří i tzv čističe. Asi nemusím vysvětlovat k čemu slouží. Mám však problém s tím jaký čistič použít, resp. jestli jej tvořit pomocí div s pevnou mezerou, kde je vše bez problémů a nebo pomocí tagu hr (který je sémanticky čistší) kde však v IE je několik px velký okraj, ikdyž mám margin: -1px 0 0 0; Nevíte jak udělat to, aby nad i pod hr nebyl žádný okraj ?

Lépe to půjde pochopit z příkladu, kde jde i vše vidět. (hr jsem dal úmyslně border: 1px solid red a odstranil visibility: hidden aby to šlo vidět)

http://dinoxx.wz.cz/


Díky všem...
Matthew
Profil
Najjednoduchsie je to vyladit pre IE tak, aby tam ten margin nebol, napr.
margin: -1px 0 -5px 0; 

a potom to hacknut len pre IE
Ondra_xx
Profil *
Hmm toto tento problém rozhodně neřeší.
MZF
Profil
Ondra_xx

Myslím, že to pomocí hr nejde. Bude tam ta 1px mezera ať děláš, co děláš. Otázkou je, jestli to opravdu vadí, když se jedná o 1px a navíc je celý prvek neviditelný.
Dero
Profil
MZF: Nebude, zrovna jsem to s autorem řešil na ICQ. Stačí předchozímu prvku nastavit margin-bottom: -15px; a čáře height: 0; a visibility: hidden;

Potom není problém.
MZF
Profil
Dero

Jsem rád, že se toho zhostil někdo povolanější. Já jsem se pouze domníval. Každopádně oněch -15px nechápu.
Dero
Profil
MZF: Nezalomitelná šířka 1px obsahu čáry + 7px margin na každé straně (hodnota z jádra win32).

Explorer si tu čáru totiž bere přímo ze systému, pokud jsi někdy programoval pro win32, tak víš, jak to funguje.
MZF
Profil
Dero

Neprogramoval. Každopádně díky za vysvětlení, už je mi to jasnější.
Stanley
Profil *
Ja mam takovej dojem, ze IE stejne roztahuje rodicovskej prvek podle plavacku i bez cistice, takze staci do u hr dat _display: none.
Dero
Profil
Ja mam takovej dojem, ze IE stejne roztahuje rodicovskej prvek podle plavacku i bez cistice, takze staci do u hr dat _display: none.

No vidíš, neroztahuje.
Stanley
Profil *
Tak to se omlouvam za dezinformaci. Zkousel jsem na zeditovanym prikladu z CSS Hotova reseni kap02>prikl_30 a tam kdyz smazu, nebo zneviditelnim hrko, tak v ie 6 se rodicovskej box stejne natahne podle plavacka, at je v nem foto, nebo text. Pls proc to tak teda je je?
Dero
Profil
Tak to se omlouvam za dezinformaci. Zkousel jsem na zeditovanym prikladu z CSS Hotova reseni kap02>prikl_30 a tam kdyz smazu, nebo zneviditelnim hrko, tak v ie 6 se rodicovskej box stejne natahne podle plavacka, at je v nem foto, nebo text. Pls proc to tak teda je je?

To už je trošku vyšší škola CSS. Internet používá interní vlastnost has-layout, která je nastavena buď na true nebo false. Výchozí stav je false, na true se nastaví například, pokud prvku nastavím rozměry. V Tebou uváděném příkladu má rodičovský box nastavenu šířku, tím pádem i interní vlastnost has-layout na true - v takovém případě se Explorer chová nestandardně a roztahuje prvky tak, aby zahrnuly celý obsah, využívá se toho v mnohých tzv. hacích, například známý holly hack (viz Google, pokud neznáte) stojí přesně na této Explorerově chybě.

Takže asi tak se věci mají. Rozhodně není dobré se na tuto benevolenci exploreru spoléhat, neboť záleží i na jiných parametrech. Prostě clearujte poctivě.
Stnly
Profil *
huh vazne diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.