Autor Zpráva
saM_
Profil *
Ahoj, tedka se snazim si udelat zaklad stranky a narazil jsem na neco podivneho.

ODKAZ

Uprostred mam 2 bloky - modry a fialovy. ve FF se zobrazujou v poradku, ale v IE se mezi ně "vetře" nějaka nesmyslna mezera, kterou vubec nechapu, protoze tam nema co delat a je to proti logice jak v kodu CSS tak i v XHTML.

Pokud nekdo vite, cim by tohle mohlo byt zpusobeno, budu vdecny za kazdou radu.

Peclive jsem to nekolikrat zkontroloval a melo by to byt vse v poradku, ale kdybych nahodou opomel nejakou malickost, ktera tohle zpusobuje, predem se omlouvam.
Anonymní
Profil *
hmm a ještě, když zúžíš prohlížeč, tak ti ujede pravý sloupec dolu vlevo pod patu
saM_
Profil *
hmm a ještě, když zúžíš prohlížeč, tak ti ujede pravý sloupec dolu vlevo pod patu

Jo diky, toho jsem si nevsimnul a prave jsem to osetril, ale stale tady je problem s tim stredem, nechapu cim to je, je to uplny nesmysl :((
Jan Tvrdík
Profil
zkus line-height: 0px nebo font-size: 0px
saM_
Profil *
zkus line-height: 0px nebo font-size: 0px

To jsem take uz samozrejme zkousel, tim by se to ani nevyresilo, protoze tam neni zadny dalsi blok, od ktereho by se to dalo "odecist", krome toho spodniho, ale ani ten se nehne, protoze neni kam se hnout, kdyz je tam nejaky neviditelny neexistujici blok :D
saM_
Profil *
Bud je IE opravdu na takove dementni urovni, nebo jsem neco prehlednul ...
Bubák
Profil
je IE opravdu na takove dementni urovni
Tak to je mazec.
Abych nepracoval se dvěmi soubory (HTML + CSS), šoupnul jsem CSS do HTML stránky. A zobrazilo se to správně. Tak jsem vyjmul CSS ze stránky a vložil do CSS souboru - zase správné zobrazení. Udělal jsem několik pokusů, abych vyloučil všechny možné (i nemožné) vlivy. A na výsledek čumím jak na sáňky v parném létě.

Dej někde za tag link, ale ještě do head tohle, budeš se taky divit:
<style> </style>

Prostě Mrkvo$oft Errornet Exploder 6.0, kolik brouků asi má?
Plaváček
Profil
Zbytečně složitě floatuješ a tak ti tam poletuje nechvalně proslulý 3px float bug. Řešení je prosté, uprav si tuto definici:

div#middle {
/* hlavni stred */
float: left;
width: 560px;
height: 100%;
_margin-right: -3px;
}

Viz http://klient.plavacek.net/pokus.html
saM_
Profil *
Zbytečně složitě floatuješ a tak ti tam poletuje nechvalně proslulý 3px float bug. Řešení je prosté, uprav si tuto definici:

div#middle {
/* hlavni stred */
float: left;
width: 560px;
height: 100%;
_margin-right: -3px;
}

Viz http://klient.plavacek.net/pokus.html


Aha, to je zajimave, o tom jsem nikdy neslysel ani nikde necetl. Jak jsi na to přišel a vis co to zpusobuje?

Nechapu, jaky tam ma vyznam ten hack pro IE _margin-right: -3px; ?! Co se zmeni, kdyz odeberu z praveho okraje u IE 3px krome toho, ze se to bude zobrazovat spravne :) ?

Jak by jsi tomu predchazel, aby se tam ten bug nevyskytl vubec a tak bych nemusel pouzit ten hack.
Bubák
Profil
Přehled nejznámějších bugů, včetně řešení jak na ně, je na http://ie-brouci.dero.name/ Jsou tam i odkazy pro případné ještě podrobnější seznámení s tématikou.
saM_
Profil *
No :D to je sranda, tak fungovalo to a uz to zase prestalo fungovat a IE si tam o5 vesele pridava tu mezeru, ale pozor, polepsil se, ted uz tu mezeru nevytvari bug uprostred, ale uplne dole.

Uz nevim co s tim :o(
RoFL
Profil *
Hm, nevim, je to divne, jeste jsem se s tim nesetkal, samotneho by me zajimalo jak to vyresit ...
reiMOSS
Profil *
HMMMM, tak to je docela maras, zkousel jsem nekolik zpusobu, ale nic nepomaha :( "FU*K OFF IE"
saM_
Profil *
Zkousim prave jeste mozne reseni z tohoto odkazu : http://www.positioniseverything.net/explorer/threepxtest.html

ale zatim bez ucinku, ani po uprave, nechapu co to je za nesmysl v tom IE.
saM_
Profil *
Tak problem byl "radikalne" odstranen.

Napsal jsem cele slozeni stranky znovu, ale pouzil jsem 3sloupcovy layout a ocividne nema zadny z prohlizecu namitky.

Reseni: http://hamachi.cz/new/02/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.