Autor Zpráva
Mara
Profil *
Ahoj, potřeboval bych docílit toho, že když mám ve stránce několik divů, ale každý má jinou velikost a je umístěný jinde, třeba jeden uvnitř druhého atd., tak abych z pravé strany a ze spod měl stín. Ale jak to mám udělat, abych ho měl ve stylech nadefinovaný jen jednou pro ten pravý bok a jednou pro spodek a nemusel pro každý div dělat zvlášť stín? Zkoušel jsem to řešit tak, že bych ten stín měl jako nový div, třeba 4px široký , byl by vždycky hozen dovnitř toho divu kterému bude dělat stín a posunutý marginem-left o 100% tak, aby seděl na svým místě, tzn. hned vedle pravého okraje. Myslel jsem, že když tam budu mít těch 100% tak to bude univerzální pro všechny divy u kterých ten stín chci mít. Jenže problém je v tom, že mi to jako těch 100% nebere šířku divu, do kterého je stín vložený, ale nějakou jinou velikost, protože je to vždycky hozeno až docela daleko od okraje kde by měl být:(
Taky tam u něj mám ale nastaveno absolutní pozicování, možná to bude v tom. Když ale nechám relativní tak to bude skákat kvůli ostatním prvkům uvnitř toho divu.
Nechtěl jsem to dělat pomocí obrázku, ale jen pomocí CSS.
Nevíte někdo jak na to ?
Filips
Ty chceš mít něco jako stín u divů. Ale ten stín nebude obrázek? Jestli to dobře chápu.? V tomto případě tomu dej border bottom a right. moc ale nechápu co chceš dělat. Nebo jak by to mělo vypadat. Navíc moc stínů taky není dobré.
Mara
Profil *
Tak napsal jsem menší příklad, čeho chci dosáhnout .. je to Tady
Teď, když v tom divu nemám nic jiného umístěného mi stačí relativní pozicování toho stínu, jenže když už tam budu chtít mít i jiné prvky, musím nastavit absolutní pozicování .. nebo nemusím ? Nevím právě jak :) Ale když ho nastavím, tak už mi blbnou ty procenta ve velikosti a marginu. prostě je ten stín hozen úplně jinde než by měl být. Takže Nerudova otázka teď zní: "Co s tím?"
Knopi
Abych se přiznal, tak to také moc nechápu, ale co není dobré určitě, při absolutním pozicování nastavovat šířku v procentech. Zkus nastavit pevnou šířku v px. Ještě bych také dodal, že pomocí css a obrázků jde udělat pěkný efekt stínu u jakéhokoliv velkého bloku - uděláš styl jen jeden a ten se bude aplikovat buď všude, nebo jen na ten blok, kde by si ho chtěl mít.

Uděláš si v nějakém grafickém programu stín např. u čtverce, ten pak rozkouzkuješ na malé čverečky - pravý horní roh - levý horní roh - horizontální kousek horního stínu... To samé dolní část stínu a boky. Vznikne ti 8 čtverečků, z nichč rohy se nebudou na pozadí opakovat a horizontální či vertikální stíny se budou opakovat, tím docílíš stínu, který můžeš aplikovat na libovolně velký box.

Jediná nevýhoda je ta, že se bude načítat 8 obrázků, tedy 8 http požadavků, což může být trošku pomalejší při načítání stránky, ale jinak to asi nepůjde. Pokud bys to chtěl zkusit mohl bych ti s tim pomoct. Klidně sem napiš.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0