Autor Zpráva
MHav
Profil
Pokud by prosím někdo věděl jak toto zprovoznit pro FF, jsem z toho docela neštastný, nedaří se mě to v těch sloupcích zarovnat.

<table>
<col span="3" style="text-align: left">
<col span="2" style="text-align: center">
<col style="text-align: right font-weight:bold">
<tr>
<td>Produkt</td>
<td>Popis materiálu</td>
<td>Rozměry (cm)</td>
<td>Objedn. č.</td>
<td>Jednotka</td>
<td>Cena bez DPH</td>
</tr>
<tr>
<td>Fisurada E24</td>
<td>Deska pro závěs poloskrytý</td>
<td>š. 60 x dl. 60</td>
<td>JK10724</td>
<td>m2</td>
<td>205,00 Kč</td>
</tr>
</table>

V IE vidím první 3 sloupce zarovnány vlevo další dva uprostřed a poslední doprava a tučný.
Ve FF 2.0 vše vlevo.

Dík za pomoc
swetko
Profil
bodkociarok ti chibala ((:
<col span="3" style="text-align: left;">
<col span="2" style="text-align: center;">
<col style="text-align: right; font-weight:bold;">
MHav
Profil
Bohužel Fire Fox porád zarovnává sloupce vlevo a poslední neztuční.
Bubák
Profil
<style>
/* ctvrty a paty sloupec */
.doprostred {text-align: center;}
td:first-child + td + td + td, td:first-child + td + td + td + td {text-align: center;}
/* sesty sloupec sloupec */
.tucnevpravo {font-weight: bold; text-align: right; color: blue}
td:first-child + td + td + td + td + td {font-weight: bold; text-align: right;}
</style>
<table>
<col span="3">
<col span="2" class="doprostred">
<col class="tucnevpravo">

Podle http://llook.wz.cz/weblog/ruzny-soubory/col/nahrada-colgroup.html
MHav
Profil
Bubák
Moc děkuji, vypadá, že toto opravdu funguje, super. Jen mám ještě prosbu, dotaz, tímto ošetřím jednu tabulku, ale bohužel v druhém souboru mám ještě trochu odlišnou a potřebuji jakoby znovu nadefinovat td a col, myslíš , že lze i toto nějak jednoduše vyřešit? Nevím jestli stačí třída na table dát a vše se ovlivní ? Aby se mě neovlivnovaly navzájem.
tiso
Profil
Použi buď triedu alebo id...
MHav
Profil
Ještě problém je , když se použije "td rowspan" toto Fire fox nějak nezvládne a špatně ty sloupce spočítá. Rozjíždí se to . Jde nějak toto ošetřit??
tiso
Profil
A dôvod použitia rowspan? Máš takú tabuľku, nestačí zalomiť riadok v bunke? FF primárne nepoužívam, tak o nejakej chybe s rowspan neviem, hodil by sa konkrétnejší popis problému...
MHav
Profil
http://www.firmakorinek.wz.cz/cenik_sadrok.html

třetí tabulka od shora - VARIO , třetí řádek první pole je spojeno se čtvrtým řádkem , IE v pohodě, FF už zruší zarovnání.
tiso
Profil
Au...
Skús nastaviť tej tabuľke border-collapse: collapse, ale to fakt strieľam...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.