Autor Zpráva
dinkousek
Profil *
Dobrý den,
mám internetovou stránku a mám menu nahoře. To se mě nelíí a proto bych ho chtěl dát na pravou stranu.Může mě někdo prosím poradit jak?

Takhle vypadají moje soubory:
index.php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<style>
a:link {font-family: Tahoma; font-style: normal; font-size:12px; font-weight: normal; color: white}
a:visited {font-family: Tahoma; font-style: normal; font-size:12px; font-weight: normal; color: white}
a:active {font-family: Tahoma; font-style: normal; font-size:12px; font-weight: bold; color: #660033}
a:hover {font-family: Tahoma; font-style: normal; font-size:12px; font-weight: bold; color: #660033; text-decoration: none}
a:hover {background: white;}
</style>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title>Moje první stránka</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="img/pozadi.css">
</head>
<body><!--WZ-REKLAMA-1.0IZ--><div align="center"><table width="496" border="0"
cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td><a href="http://www.webzdarma.cz/"><img
src="http://i.wz.cz/banner/nudle03.gif" width="28" height="60"
style="margin: 0; padding: 0; border-width: 0" alt="WebZdarma.cz" /></a></td><td>
<script type="text/javascript">
<!-- /* (c) 2001 AdCycle.com All Rights Reserved.*/
var id=494; var jar=new Date();var s=jar.getSeconds();var m=jar.getMinutes();
var flash=s*m+id;var cgi='http://ad.wz.cz';
var p='<iframe src="'+cgi+'/ad.cgi?gid=30&amp;t=_top&amp;id='+flash+'&amp;type=iframe " ';
p+='height="60" width="468" border="0" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" ';
p+='vspace="0" frameborder="0" scrolling="no">';
p+='<a href="'+cgi+'/click.cgi?gid=30&amp;id='+flash+'" target="_top">';
p+='<img src="'+cgi+'/ad.cgi?gid=30&amp;id='+flash+'" width="468" height="60" ';
p+='border="0" alt="Klikni" /></'+'a></'+'ifra'+'me>'; document.write(p); // -->
</script><noscript><div><a href="http://ad.wz.cz/click.cgi?gid=30&amp;id=494"><img
src="http://ad.wz.cz/ad.cgi?gid=30&amp;id=494"
width="468" height="60" style="margin: 0; padding: 0; border-width: 0" alt="Klikni" /></a></div></noscript>
</td></tr></table></div>
<!--WZ-REKLAMA-1.0IK-->
<div id="hlavni">
<div id="logo"><img src="img/logo.gif" alt="logo height="50"">
</div>
<div id="menu">
<a href="index.php?page=uvod" target="_top">Úvod</a>
<a href="index.php?page=profil" target="_top">Profil</a>
<a href="index.php?page=hobby" target="_top">Hobby</a>
<a href="index.php?page=galerie" target="_top">Galerie</a>
<a href="index.php?page=navody" target="_top">Návody</a>
<a href="index.php?page=book" target="_top">Návštěvní kniha</a>
<a href="index.php?page=odkazy" target="_top">Odkazy</a>
<a href="index.php?page=kontakt" target="_top">Kontakt</a>
</div>
<div id="obsah">
<?php
$page=$_GET["page"];
$dir="url/";
$uvodni="uvod.php";
if ($page) {
if (file_exists($dir.$page.".php"))
include($dir.$page.".php");
else { include $dir."404.php"; }
}
else{
include ($dir.$uvodni);
}
?>
</div>
</div>
</body>
</html>


a tahle pozadi.css:
tml, body {
height: 100%;
}
body {
margin-top: 2px;
margin-bottom: 2px;
font-family: Tahoma, Verdana, Arial, lucida, sans-serif;
background-color: #0B3779;
color: #000;
font-size: 12px;
text-align: center;
min-width: 760px;
line-height: 1.5;
}
html>body {
font-size: small;
}
#menu {
background-color: #0B3779;
height: 20px;
border-bottom: 2px;
border-bottom-color: Black;
text-align: center;
color: white;
color: #000;
}
#hlavni {
width: 760px;
margin: 0 auto;
text-align: left;
background-color: #90BBFB;
color: Black;
min-height: 100%;
height: 100%;
position: relative;
}
body>#main {
height: auto;
}
#logo {
color: #fff;
background-color: #90BBFB;
height: 100px;
}
#obsah {
padding: 15px 50px 85px 50px;
}



děkuji za rady
mila
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-sloupce.html
Joker
Profil
Tak pro začátek bych zkusil:
#menu
- nastavit float:right
- zrušit height a nastavit width

#menu a
- nastavit display:block
- plus případné další styly položek menu

# obsah
- nastavit margin-right stejné nebo o něco větší velikosti jako v menu vlastnost width

možná to pak bude potřeba ještě doladit, nestudoval jsem kód zas tak důkladně
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.