« 1 2 »
Autor Zpráva
wildorchid
Profil *
mam problem s height. udelala jsem si na strance tabulku o jedne bunce, a ta bunka (tedy i tabulka) je vycentrovana a ma jine pozadi nez je pozadi stranky. problem je v tom, ze vyska te vycentrovane tabulky se odviji podle mnozstvi textu uvnitr. pokud mam text jen do pul obrazovky, je i tabulka jen do pul obrazovky. chtela bych nastavit vysku tak, aby tabulka (tedy to jine pozadi) byla po cele delce obrazovky, a nejen ke konci textu. zkousela sem to v html i v css, pomoci height, nikde to nefungovalo at sem to pouzivala jakkoli kdekoli, na 100% nebo na "auto".. pokud zadam vysku napevno v px, tak se mi na strane dela pitomy rolovatko coz nechci. da se to nejak vyresit?
Kráťa
Profil
Rolovátko by se mohlo dělat proto, že to celé máš v něčem, u čeho je menší výška, než toho uvnitř.
Každopádně co vyhodit tu tabulku a použít <div>?
Třeba:
<div style="width: 750px; height: 500px>
obsah - cokoli
</div>
wildorchid
Profil *
jenze ja nechci vysku na 500px, ja ji chci stejne velkou jak je obrazovka. tady je ta stranka: http://kdybynahodou.wz.cz/cerna/judo.php
mimochodem odkazy nefungujou jak by mely, upravuju jen tuto na kterou sem sem dala odkaz. potrebuju proste aby ten cernej pruh byl v kazdym rozliseni a i v mozile i v IE az dolu.
habendorf
Profil
wildorchid: Proč to sem píšeš dvakrát? Když nechceš 500px, ale 100%, tak tam prostě dej 100%.

<div style="width: 750px; height: 100%>
obsah - cokoli
</div>

V čem je problém?
wildorchid
Profil *
protoze to nefunguje :) zkus a pak rad. a co sem se docetla, tak height se ani procentama nezadava.. tak nevim. nebo to div mam dat jinam nez pred bunku, za bunku, pred tabulku nebo za tabulku? pac tyto 4 moznosti sem zkousela, a nejde to proste. ono to ty procenta bud neprijme, nebo si je to prelozi ze to znamena 100% textu a ne obrazovky.
a pisu dvakrat pac sem mela pocit ze sem nepochopena.
Acci
Profil
Přečti si článek na Pixylophone
Kráťa
Profil
wildorchid
všechno, co se týče tabulky, čili <table><tr><td> vyhoď a nech tam jen ten <div>.
Tak výšku nezadávej vůbec a zadej tam pouze padding - vnitřní okraj. Můžeš ho nadefinovat naráz, v pořadí: horní, pravý, spodní, levý. Ten div se ti sám natáhne, podle délky textu a bude mít ten nadefinovaný vnitřní okraj. Pokud chceš výšku fixní, tak jí zadej v px, podle toho, jak to chceš velké. Je jedno, jestli 500px, nebo 1000px.
Kdybys sem hodila kus kódu, co vlastě děláš, tak by to bylo určitě jednodušší, nebo to dej někam na web a dej sem link, nebo tedy zkus:

<div style="width: 750px; padding: 20px 10px 30px 15px;">
ten tvůj jakýkoli obsah, který je teď v buňce.
</div>
wildorchid
Profil *
link sem sem hodila :) ok, zkusim to bez tabulky, ale nevim nevim.. da se divu nastavit jina barva pozadi nez ma body? nevim co u toho v css muzu pouzit za atributy..
bojars
Profil
wildorchid:

background-color: yellow; (napríklad, môže to byť aj kód farby)

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html

... atribútov je veľmi veľa len si vyber ...
wildorchid
Profil *
Acci dekuji, ten clanek je sice peknej, ale neresi muj problem. ja snad vim proc to height potrebuju ze. chtela jsem se tu jen ujistit jestli opravdu neexistuje zadny reseni v css nebo html, nez na to zacnu pouzivat javascript kterej jeste neumim a tudiz mi bude aspon ze zacatku delat docela problemy.
Kráťa
Profil
wildorchid
řešeních na různé věci existují 3,458 přehršlí. Stále se tady bavíme o něčem imaginárním, co nikdo kromě tebe neviděl. Je to věštění z dýmu bramborové natě.
U divu jde nastavit v podstatě totéž, co u tabulky s jednou buňkou.
Tak tedy pokračování:

<div style="width: 750px; padding: 20px 10px 30px 15px; background-color: #cccccc">
ten tvůj jakýkoli obsah, který je teď v buňce.
</div>

Snad sem za hodinu nenapíšeš, že šedou nechceš (to je to #cccccc). Zkus tam nejdříve místo toho kódu barvy napsat tu, kterou chceš jménem (třeba silver), nebo zase kód.
Hoď sem link = napiš sem odkaz, kde to je.
habendorf
Profil
wildorchid: zkus a pak rad. a co sem se docetla, tak height se ani procentama nezadava

No to je moc hezký, ale já už fakt nevím jak ti říct, že

<body style="margin: 0; padding: 0">

<div style="width: 750px; height: 100%">
obsah - cokoli
</div>

prostě funguje. Vyzkoušet bys měla ty, já to mám odzkoušené :o)
Jen jsem ti ještě vynuloval margin a padding na body, IE si tam jinak přidává defaultně pár pixelů.

nebo to div mam dat jinam nez pred bunku, za bunku, pred tabulku nebo za tabulku?
Já jsem nic o tabulkách nepsal, dej to jak ti píšu, žádný tabulky tam necpi.
Acci
Profil
habendorf
To tvoje řešení nefunguje. Viz. http://acci.php5.cz/sto-procent.html
habendorf
Profil
Acci: Tohle téma začíná být noční můra...
Tohle funguje!
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>
<body style="margin: 0; padding: 0">
<div style="width: 750px; height: 100%; background-color: #cccccc">
obsah - cokoli
</div>
</body>
</html>


Hodím sem screenshot z IE i FF...

Nikdo ale neříkal, že to má být pro XHTML 1.0 Strict
Acci
Profil
habendorf
Teď jsem to zkoušel a funguje to, ale jen s přechodným doctype.
habendorf
Profil
Tak OK, už jsem začínal pochybovat o svém duševním zdraví :o)
Ale máš pravdu, na jiném doctypu to nejede. Já mám ten přechodný nastavený jako default v 1st Page 2000, nenapadlo mě že to při jiném nepůjde.
Acci
Profil
habendorf
Mě zase nenapadlo, že při přechodném to půjde
habendorf
Profil
Pro nepřechodný:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
<style>
html {height: 100%}
</style>
</head>
<body style="width: 750px; margin: 0; padding: 0; height: 100%">

<div style="width: 750px; height: 100%; background-color: #cccccc">
obsah - cokoli
</div>
</body>
</html>


Bez stylování html to jde v IE, ve FF ne. Takhle to jde na obou.
habendorf
Profil
A hele, ono to jede i v XHTML 1.0 Strict :o)
Konečně má moje dušinka pokoj.
Fred
Profil
Jednoduché a pěkné ;-) ještě jsem si to upravil a uložil

html,body,#kontejner{height:100%;width:100%;margin:0;padding:0;}
#kontejner{background:#ccc;width:80%;border-bottom:1px solid red;margin-top:-1px;}
wildorchid
Profil *
ja mam zas pocit ze ste vseci slepi :) nahore, muj druhej prispevek obsahuje odkaz na tu stranku, tak mi nepiste ze to nemuzete videt.
takze vase rady jsem zkousela. to co sem mela predtim vypada takto http://kdybynahodou.wz.cz/cerna/judo.php
to co vzniklo po uposlechnuti vasich rad http://kdybynahodou.wz.cz/cerna/judo1.php nejde vycentrovat, a nak se mi ani nepodarilo zjistit proc je nahore to odsazeni. znova upozornuju ze odkazy nefungujou, testuju jen tuto strannku co vidite, ostatni budu predelavat az budu vedet jak.
a mimochodem nejsem zas tak blba abych nevedela jak se zapisujou barvy a ze se vsecko da zmenit. ta ma prvni poznamka byla proto, ze sem se docela ze atribut height se nezadava v procentech, a ja to v procentech potrebuju. mimochodem dozvedela jsem se to tady http://www.jakpsatweb.cz/html/tabulky.html pod atributem TD .
habendorf
Profil
Tohle nemá cenu, když chceš poradit, musiš si nechat poradit. Podívej se na moje řešení a na Fredovu "učesanou" úpravu. To prostě funguje a basta. Ty tvrdíš že ne.
Proč ten div se 100% výškou cpeš do <p align="center">? To ti tu nikdo neradil, těžko to pak může fungovat.


ta ma prvni poznamka byla proto, ze sem se docela ze atribut height se nezadava v procentech, a ja to v procentech potrebuju. mimochodem dozvedela jsem se to tady http://www.jakpsatweb.cz/html/tabulky.html pod atributem TD .
To se týká možná TABULEK! Ukaž mi prosím v mém řešení nějakou tabulku!

Člověk se ti snaží pomoct a dočká se akorát blbejch keců a posměšků. Tohle je můj poslední příspěvek na tohle téma, konkrétně s tebou odmítám další komunikaci. Mám tu 850 příspěvků, ale takhle reaguji poprvé :o((
wildorchid
Profil
pokud to nezarovnam na stred tak to snad ani uprostred mit nebudu ne? mimochodem ta tabulka tam byla rpave z toho duvodu aby to bylo vycentrovany.
pokud se vam moje "kecy" zdaj blby, tak se omlouvam. sem zacatecnice. snazim se to jen pochopit. a co sem zkousela vlozit to co mi radite do externiho css, neslo to, a pak to neslo ani kdyz sem to zkusila jak pisete. tedy aspon ne tak jak sem chtela ajak sem na zacatku psala, a jak to i vidite v te verzi kdyz to sice na stredu je, ale nema to 100%tni vysku. jak chcete vycentrovat neco co neni objekt?

pokud mi chcete tvrdit ze ste mi reseni napsali a ze lip uz to napsat nejde, tak se s vama loucim, protoze jak se zda, na zacatecniky nemate nervy. zeptam se radsi nakyho matfyzaka.

a pokud mi chcete nekdo opravdu poradit, podivejte se na http://kdybynahodou.wz.cz/cerna/judo.php jak to vypada ted, a poradte co delat aby to zustalo na stredu, s tim bocnim rameckem, a aby to bylo dlouhy do konce obrazovky.
Plaváček
Profil
No, rád bych i pomohl, ale na svém IE na windows 2000 a s rozlišením 1024x768 to na celou obrazovku vidím. Dokonce se mi objeví i svislý posuvník, takže přesně nevím, čeho chceš vlastně dosáhnout.
wildorchid
Profil
tak bude tim rozlisenim, textu je tam docela dost. ted sem si zmenila rozliseni a taky to mam v mozile s rolovatkama a v IE tak zhruba an celou obrazovku. ale to nic neresi na tom, ze se vyska odviji od konce textu. jak uz bylo nekolikrat reseno, tabulce se vyska v procentech nastavit neda. ja tam mam tabulku proto, abych to mohla vycentrovat. pokud existuje jeste jiny zpusob, jak zaroven vycentrovat a zaroven udelat vysku vycentrovanyho obsahu na celou obrazovku, tak by to bylo konecny reseni jaky potrebuju.

ovsem zda se mi ze i presto jak se snazim byt co nejpresnejsi ve vyjadrovani, ti co odpovidaji to asi stejne nectou.
Plaváček
Profil
Podívej, než se trápit s height: 100%, existuje jednodušší a elegantnější řešení. Prostě si vyrobíš obrázek, který na pozadí umístíš tělu dokumentu (body) a budeš ho opakovat ve svislé ose. Obrázek ti pak opticky zajistí to, co se snažíš krkolomně vyřešit přes height: 100%, s čímž budeš mít neustálé potíže. Takže si stáhni obrázek a v elementu BODY si uprav CSS definici takto:

body {
text-align: center;
color: #E2C0AF;
margin: 0px;
padding: 0px;
background: Gray url("../images/body.gif") repeat-y center top;
}

(samozřejmě cestu k obrázku si uprav podle svého).

Doufám, že jsem tě dobře pochopil a je to řešení, které hledáš.
wildorchid
Profil
obavam se ze nechapu. s pozadim problem neni, barva pozadi vypnuje celou obrazovku. ovsem tabulka uprostred s jinym pozadim uz celou obrazovku na vysku nevyplnuje. mam snad misto tabulky udelat tento obsah jako obrazek? obavam se ze to by neslo..
habendorf
Profil
Plaváček: Mňam, tak to je opravdu elegantní. Líbí se mi to! Někteří to zde ale asi nedocení :o)
Kráťa
Profil
Tak zkus třeba toto. Do toho externího stylu si dej:

.vse {
width: 748px; _width: 750px; /*šířka*/
height: 100%; /*výška*/
background-color: #000000; /* pozadí */
position: relative; /* relativní úpozice*/
text-align: left; /*zarovnání*/
margin: auto; /*vnější okraj*/
padding: 0px; /* vnitřní okraj*/
border: 4px groove #e7c3ad; /*rámeček*/
}

a do kokumentu:
<body style="text-align: center" onload="getbrowser();">
<div class="vse"
Pak všechno to ostatní, co tam máš, kromě té tabulky. Nakonec tam dáš:
</div>
</body>

A máš to na celou obrazovku, zarovnané na střed, s rámečkem a černým pozadím.
Ten link na styl máš v tom dokumentu 2x za sebou. Nestačilo by to jen jednou?
Chceš udělat něco na výšku, aby to bylo na celý monitor a dáš sem link na něco, co je přes celý monitor tak jako tak a není z toho jidět, oč ti jde.
wildorchid
Profil
<b>Kráťa</b> děkuj. toto reseni opravdu funguje, bohuzel se mi z nejakyho nepochopitelnyho duvodu prestalo rozbalovat menu, a nahore je opet ten prouzek(jen v mozile, v IE neni). zajmavy je, ze pokud dam position: absolute, je to sice zarovnano vlevo, ale ten prouzek nahore v mozile neni. taky je zajmavy ze ten prouzek jen zvetsuje 100%tni vysku obrazovky o svuj rozmer. kde by mohla byt chyba?
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.