Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Stinky Profil |
#1 · Zasláno: 6. 12. 2006, 16:11:58 · Upravil/a: Stinky
Dnes jsem narazil na problém a nevím jak ho vyřešit. Za každou radu děkuji.
Mám 2-sloupcový layout: levý sloupec css= float: left; width: aapx; pravý soupec css= margin: 0 0 0 aapx; V pravém sloupci mám další 3 sloupce pomocí float: 1. sloupec css= width: bbpx; float: left; 2. sloupec css= width: bbpx; margin: 0 bbpx; 3. sloupec css= width: bbpx; float: right; A nakonec oddělovač css= clear: both; V HTML je to: <div id="hlavni"> Tak a teď samotný problém. Oddělovač v pravém sloupci čeká na konec divu s float: left i right, jenže mi do toho zasahuje i levý hlavní sloupec. To znamená, že místo toho aby oddělovač nastavil konec pravého sloupce v závislosti na výšce 3 podsloupců v něm, nastaví mi konec podle levého hlavního sloupce. Potřebuji prostě roztahovat výšku pravého sloupce na základě jeho obsahu a ne na základě obsahu levého sloupce. Jak toho docílit? Vždycky jsem si myslel, že vlastnost clear funguje jen v rámci bloku, kde je použitá a že "neleze" ven. |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 6. 12. 2006, 18:13:23 · Upravil/a: Plaváček
Stinky
Vždycky jsem si myslel, že vlastnost clear funguje jen v rámci bloku, kde je použitá a že "neleze" ven. To platí pouze za předpokladu, že samotný nadřazený blok je plovoucí (ten pak vytvoří rámec pro další plovoucí bloky, takže v nich lze beztrestně clearovat). Ještě doplním pěkné vysvětlení: http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_12_archiv.html#1071056082 |
||
Stinky Profil |
#3 · Zasláno: 6. 12. 2006, 18:32:17 · Upravil/a: Stinky
Nastavil jsem pravému float: right a levému margin a už to funguje jak má:)
2 Plaváček Děkuji moc za objasnění problému. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0