Autor Zpráva
MilanJ
Profil
Mám DIV určitých rozměrů a potřeboval bych, aby text v DIVu obsažený byl úplně dole...na dolní hraně DIVu.
Myslel jsem, že použiju vertical-align: baseline; nebo vertical-align: bottom;, ale nic to neudělá.

Tady je můj kód CSS i HTML:


#test {
width:300px;
height:200px;
vertical-align: baseline;
}
.
.
.
<div id="test">tenhle text chci na spodní hraně</div>


Kde dělám chybu?
venca163
Profil
Vlastnost vertical-align se dá použít pouze ve dvou případech:

1. zarovnání nízkého prvku (např. obrázku) na vyšší řádce (výška řádku se dá zvýšit vlastnosti line-height)
2. výškové zarovnání obsahu buňky tabulky (tag <td>), ekvivalent zastaralého atributu valign.

http://www.jakpsatweb.cz/css/vertical-align.html
MilanJ
Profil
Takže v podstatě nemám možnost, jak text umístit na spodní hranu?
venca163
Profil
MilanJ
přes position?
Miloš
Profil
venca163
přes position?
Přesně tak:

#okolo {width:300px; height:200px; position: relative;}
#uvnitr {position: absolute; bottom: 0;}

<div id="okolo">
<div id="uvnitr">tenhle text chci na spodní hraně</div>
</div>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0