Autor Zpráva
Nina
Profil *
Lze nějak zapsat

<div id="ahoj">Content</div>

tak když potřebuji rozlišit různé položky nějak dohromady i s class

<div id="ahoj" class="modra">Content</div>

<div id="ahoj" class="cervena">Content</div>

takhle to nefunguje

#ahoj má spoustu položek
width: 177px;
height: 610px;
margin-left: 16px;
padding: 0px;
margin-bottom: 0px;
.............

a pomocí class chci pouze měnit barvu písma
color: #FFFFFF;
Casero
Profil
Nina
Naopak, id se muže ve stránce vykytnout pouze 1x, zatímco class vícekrát, takže obecné vlastnosti nastav class, a specifické id
Nina
Profil *
to jo, ale já se ptám zda to lze zapsat nějak dohromady <div id="ahoj" class="modra">Content</div> tak aby to fungovalo
Casero
Profil
Nina
No tak jak to píšeš to funguje, ne?
Railbot
Profil
Nina
Samozřejmě, ID a class jde kombinovat, stejně tak jako můžes kombinovat třeba hned několik class dohromady.
Bubák
Profil
Nerozumím, o co se pokouušíš, ale jdeš na to úplně špatně, stejné id můžeš pouřít pouze jednou (nebo vůbec), ne vícekrát. A nevidím tady, jak deklaruješ barvy, je pravděpodobné, že tvoje deklarace je "slabá" (málo konkrétní) a nepřebije předešlou, musela bys napsat konkrétnější deklaraci. Takže jestli to správně chápu, jde to řešit více způsoby, ukážu ti dva:

1. řešení
<style>
.ahoj /* má spoustu položek */
{
width: 177px;
height: 610px;
margin-left: 16px;
padding: 0px;
margin-bottom: 0px;
}
.cervena
{
color: red;
}
.modra
{
color: blue;
}
</style>

<div class="ahoj">Content default</div>
<div class="ahoj modra">Content modra</div>
<div class="ahoj cervena">Content cervena</div>

2. řešení:

<style>
.ahoj div /* má spoustu položek */
{
width: 177px;
height: 610px;
margin-left: 16px;
padding: 0px;
margin-bottom: 0px;
}
.cervena
{
color: red;
}
.modra
{
color: blue;
}
</style>

<div class="ahoj">
<div>Content default</div>
<div class="modra">Content modra</div>
<div class="cervena">Content cervena</div>
</div>

Přečti si http://interval.cz/clanky/kaskadove-styly-v-dobrem-stylu/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0