Autor Zpráva
JanS
Profil
Mám 3 divy, napozicované vedle sebe a chci, aby byly stejně vysoké. Jaký inteligentní způsob pomocí CSS k tomuto existuje? Díky.
Neuronic
Profil
Noooo myslím, že neexistuje. Hledal jsem všude a taky to potrebuju. Jediné řešení je dát ty 3 divy do jednoho divu a dat mu pozadi a aby se opakovalo směrem dolů a tím to opticky zajistis aby to vypadalo, že je to stejně vysoké. Jinak fakt nevím.
JanS
Profil
Taky jsem to nikde nenašel. Vím, že to jde pomocí clear:both, ale jen u obtékání, a to se mi zrovna nehodí... Třeba se najde někdo chytřejší než my.
habendorf
Profil
Třem pozicovaným divům uděláš stejnou výšku tak, že jim nastavíš stejnou výšku :o)

Pokud tě trápí, že ti nebudou reagovat na výšku obsahu, je na čase se zamyslet, proč řešit layout naprosto nevhodně pozicováním.
JanS
Profil
habendorf
Ano trápí. Moc tě ale nechápu. Co já vím, tak se dá layout dělat 3 způsoby: tabulky, float, pozicování. V mojem případě nevidím lepší řešení, než je pozice. Pokud se pletu, oprav mě.
habendorf
Profil
V mojem případě nevidím lepší řešení, než je pozice.

Vždyť sám vidíš, že to nejde použít :o)
Jediná rozumná možnost je ten float.
JanS
Profil
Tak v tom případě asi neumím floatovat. Nedokážu nastavit obtékání tak, aby byly vedle sebe 3 prvky. Jen 2.
Railbot
Profil
JanS
Co já vím, tak se dá layout dělat 3 způsoby: tabulky, float, pozicování
Tak asi nevíš.

Tak v tom případě asi neumím floatovat. Nedokážu nastavit obtékání tak, aby byly vedle sebe 3 prvky. Jen 2.
A co s tím máš za problém? Všem nastav float.
JanS
Profil
Railbot
Tak mě pouč. Jaké jiné inteligentní způsoby layoutu existují? S tím floatem to je tak, že se 2 prvky obtékají v pořádku, 3. ale podjede pod ně úplně doleva. Jak říkám. S floatováním moc zkušeností nemám.
Railbot
Profil
JanS
Layout webu se tvoří pomocí DIVů, to je jediné správné řešení. Tabulky jsou zcela na něco jiného. Floatování je pozicování prvků, to s layoutem jako takovým nemá nic společného. Použít plovoucí prvky můžeš nebo taky nemusíš. Pozicování je pozicování a také s layoutem nemá nic společného. Prvky jsou "nějak" pozicované vždycky.

Jetliže se ti třetí prvek pozicuje pod předešlé dva, tak mě jen napadá, že jejich nadřazený prvek není dostatečně široký, aby se vedle sebe vešly všechny tři. Teda v případě, že ony 3 prvky jsou stejně plovoucí.
Daze
Profil
Na DynamicDrive je řešení přes skript (viz rubriku Třísloupcová rozvržení).
Daze
Profil
Možná je nejlepší prostě použít klasiku - vykašlat se na to, že to není stejně vysoké, a spokojit se s tím, že to tak pouze vypadá (background-color či background-image obalovového elementu).
habendorf
Profil
Daze

Možná je nejlepší prostě použít klasiku

Přesně tak.
Samik
Profil
a co kdyz mi ve FF nevali ani klasika?? V IE funguje ale ve FF ne :(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.