Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Wjenceslaw Profil |
#1 · Zasláno: 9. 1. 2007, 00:08:30
Hezký večer pokud právě obědváte,
mám takový malý problém. Na stránkách toto používám běžně, jen dnes se mi to v IE6 zbláznilo :-) Tak tedy: <div id="hlavicka"> <h1 id='nahoru'><a href='{$URLROOT}' title="Moravia Wood srubové chaty - zahradní chatky - rodinné domy">Moravia-Wood<span title='Moravia - Wood'></span></a></h1> </div> #hlavicka{ margin: 0; padding: 0;} #hlavicka h1 {position: relative; width: 100%; height: 136px; margin: 0px; padding: 0px; overflow: hidden; font-size: 130%;} #hlavicka h1 span {position: absolute; top: 0px; left: 0px; width: 100%; height: 136px; background: url(img/logo2a3.gif) no-repeat; cursor: pointer; visibility: visible;} No a když přes to logo přejedu kurzorem v IE6, tak se mi v horni části obrázku ukažě text z h1 a po chvíli nečinnosti myši nebo odjetí z loga opět zmizí do normálu. preview.moraviawood.cz Díky |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
peta Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2007, 18:28:04
Wjenceslaw
priserny kod hned mne napadaji tyto otazky: - proc davat H1 nejake id? H1 obvykle na strance pouzijes jen jednou - proc davat do H1 span s title? - proc davat do H1 odkaz s title? k cemu to, kdyz si muzu kliknout na podrobnosti o firme? - proc davat do menu A title stejne jako text menu? - proc mas v odkazu & = & amp; ale mezeru nemas v procentovem tvaru? mno nic, k problemu "když přes to logo přejedu kurzorem v IE6" co povazujes na te strance za logo? jo, uz to vidim. Vypadato jako kdyz michas position a float dohromaty nebo na nejaky javascript. Zkusil bych ze vsech prvku tykajicich se nadpisu, tj nadrazenych, vyhodit veskere float a position a pak se uvidi. |
||
Knopi Profil |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2007, 20:06:19 · Upravil/a: Knopi
Wjenceslaw: Mě teda po najetí kurzorem v IE 6 žádný text nevylézá.
peta - proc davat do H1 span s title? Poněvadž v tom spanu je ono klikací logo, které překryje text a title? Ten je ve spanu proto, aby se upřesnila informace obrázku. Wjenceslaw: Je to klikací logo, vůbec bych se nebál napsatMoravia-Wood - hlavní stránka, návštěvník to jistě ocení. - proc davat do H1 odkaz s title? k cemu to, kdyz si muzu kliknout na podrobnosti o firme? Tento odkaz s title se objeví při vypnutých stylech, title má rovněž informační hodnotu. Odkaz je to proto, protože se jedná o klikací logo, které rozhodně někteří uživatelé jako třeba já ocení. - proc davat do menu A title stejne jako text menu? Opět upřesnění informační hodnoty v položce menu, i když si myslím, že autor nezvolil úplně nejvhodnější text. Ještě abych upřesnil. Title je velmi důležitý hlavně pro lidi, kteří jsou nějakým způsobem handikepováni a používají hlasovou čtečku. Viz Přístupnost. |
||
Wjenceslaw Profil |
#4 · Zasláno: 16. 1. 2007, 13:14:28
Ohledně loga jsem se nevyjádřil zcela přesně...promiňte mi to. Myslel jsem baráky bez kousků střech, ale to už samozřejmě víte.
Co víme?: 1. Chyba není v xHTML, ale v CSS 2. Chyba se v IE6 nezobrazuje pokud má uživatel IE6 jako standalone. 3. Po zakomentování kompletně všeho v html kromě divu "hlavicka" se chyba zobrazuje stále. 4. Povyhazoval jsem floats i positions a stále nic. 5. JE TO PROSTĚ NEZMAR!! Myslíte, že ještě někdo něco vymyslíte? |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0