Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
SoTo Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 3. 2005, 19:27:26
Dobry den.
Mohl by mi nekdo prosim poradit, jak v jednom *.html dokumentu docilim dvou ruznych barev v odkazech? Pokusim se to ujasnit na prikladu. Dejme tomu, ze mam stranku s dvema odkazy. Chtel bych odkaz "A" aby byl normalne modry, po navstiveni mordy a jako aktivni zeleny.(To by bylo vychozi nastaveni-To jeste zvladnu) Odkaz "B" by mohl byt normalne cerny, po navstiveni cerny a jako trebas sedy.(Tak tady uz nevim, jak definovat jen nektery odkaz) Potreboval bych to resit bez ramecku, protoze web delam pomoci ramecku a pak se mi pletou odkazy v rameckach. Neco jen napsat pred dany odkaz :-) Moc by jste mi pomohli, kdyby jste mi poslali trebas jendo html na inkognitko@seznam.cz kde by byly prave dva odkazy A a B. Diky moc SoTo |
||
habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 13. 3. 2005, 20:03:36
Najdi si na JPW něco o class, případně id.
|
||
krteczek Profil |
#3 · Zasláno: 13. 3. 2005, 23:53:22
jde to tak že se položce přiřadí třída (tehdy muže byt použito jmeno kolikrát potrebujeme) :
<a class="normalniodkaz" hreff="neco.nekde" title="kam to vede a co tam najdeš">nějaký odkaz </a> <a class="barevnyodkaz" hreff="neco.nekde.jinde" title="kam to vede a co tam najdeš">nějaký odkaz </a> a potom v css dáš: .normalniodkaz{vlastnosti} .barevnyodkaz{jine vlastnosti} krteczek |
||
mat Profil |
#4 · Zasláno: 14. 3. 2005, 00:03:48
pokud chceš mít např. jinou odkazů v menu a jinou v textu (pokud chceš mít různobarevné {různě se chovající} odkazy i samotném textu, budou návštěvníci tvých stránek zmatení) zkus třeba tohle:
máš třeba kód: <div class="menu">menu</div> <div class="obsah">text, text, text</div> tak ve stylopisu napiš tohle: .menu a {vlastnosti} .menu a:hover {jiné vlastnosti} .obsah a {ještě jiné vlastnosti} .obsah a:hover {ještě úplně jiné vlastnosti} jinak samozřejmě platí, to co radí krteczek |
||
SoTo Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2005, 09:35:43
Super. To jsem potřeboval díky.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0