Autor Zpráva
Jan Wewan
Profil
Chci po přejetí myší změnit pozadí celé tabulky o několika buňkách. Pozadí tabulky je obrázk ( obrázky ) . Řeším to takhle:

<style>
zmenaon {background-image: url('zelene.gif')}
zmenaoff {background-image: url('modre.gif')}
</style>

<table class="zmenaon" onmouseover="this.className='zmenaoff'" onmouseout="this.className='zmenaon'" ... atd


Jenže někdy ( asi stavem připojení ) přejížděný odkaz - pozadí tabulky napoprvé trochu problikne ( přesýpačky ), protože se ten druhý obrázek musí napřed stáhnout.

Poraďte jak to vylepšit aby obrázek byl již předem načtený. Díky
Railbot
Profil
Preload? Dát ty dvě pozadí jako jeden obrázek a pak je jen správně napozicovat?
Vladosik
Profil *
Preload obrazku, ja to mam takhle:

<script type="text/javascript">
a = new Image();
a.src = "modre.gif";
</script>

Misto pismena a muzes mit cokoliv, je to promenna.
Vladosik
Profil *
Timto se Ti nacte jakejkoliv obrazek, na ktery uvedes cestu. Muzes to dat i do externiho soubor a odkazat na to linkem jako na css.
Jan Wewan
Profil
Jestli tomu dobře rozumím tak napsáním například tohoto skriptu
kamkoliv v dokumentu, bude už mít prohlížeč pro každý případ použití obrázek předem načtený ? Odpadne tedy mini prodleva ( přesýpačky ) při přejetí myší ?

Takže to bude vypadat asi takhle:

<script type="text/javascript">
x = new Image();
x.src = "modre.gif";
</script>

<style>
zmenaon {background-image: url('zelene.gif')}
zmenaoff {background-image: url('modre.gif')}
</style>

<table class="zmenaon" onmouseover="this.className='zmenaoff'" onmouseout="this.className='zmenaon'".................

To x nebo jakýkoliv písmeno nemusím nikde použít ? Nebo něco změnit ?

Omlouvám se pokud se ptám moc amatérsky, ale začínám s webem. Díky.
Vladosik
Profil *
jj,presne tohle jsem resil taky kdyz. Ted to mam treba na www.studiopole.cz . V levem ramu je menu slozene z obrazku. Normalne se nactou jen ty zlute, ale timto skriptem se nactou i ty zelene, tkere se tak ihned zobrazi a neni tam prodleva, nez by se ten zeleny obrazek nacetl. Jde jen o to, ze kdyz tech obrazku je vic, tak musi mit kazdy svou promennou a s tou uz se skutecne nic nedela.
Bylo by to tedy:

<script type="text/javascript">
a = new Image();
a.src = "modre.gif";
</script>

<script type="text/javascript">
b = new Image();
b.src = "zelene.gif";
</script>

<script type="text/javascript">
c = new Image();
c.src = "zlute.gif";
</script>

...atd.

Samotny prikaz pak je takto:
<a href="..."><img src="cerveny.gif" onmouseover="this.src='.zeleny.gif';" onmouseout="this.src='cerveny.gif';" border="0" alt="..."></a>


A podobne by byl dalsi.
Vladosik
Profil *
A etn script se napise kamkoliv do body... Na tom www.studiopole.cz neni videt, protoze ho mam v externim souboru, jak jsem psal vyse.
Jan Wewan
Profil
Díky moc, už jsem to odzkoušel, funguj to.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.