Autor Zpráva
linkin
Profil *
Dobrý den mám web a chci tam ještě přidat externí css ale nejde to podívejte se na zdroj a řekněte prosím proč:

<html>
<head>
<title>Zvýšení návštěvnosti | Hlavní stránka</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=windows-1250
<link rel="stylesheet" href="styl.css">
</head>
<body>
<body bgcolor="black">

<center>
<div class="main">
<div class="banner-ie"><div class="banner"><a href="index.html"><img border="0" src="logo.JPG" width="760" height="120"></></a></div></div>
<a href="index.php"><img border="0" src="http://www.mojefotka.ic.cz/1254752/prvni.jpg"></a><a href="registrace.php"><img border="0" src="http://www.mojefotka.ic.cz/1254752/druhy.jpg"></a>
<a href="pravidla.html"><img border="0" src="http://www.mojefotka.ic.cz/1254752/treti.jpg"></a>
<a href="login.php"><img border="0" src="http://www.mojefotka.ic.cz/1254752/ctvrty.jpg"></a>
<div class="left"><b>ODKAZY:</b>
<br>
<a href="http://www.popupguru.com/index.php?ref=3271" target="_blank"><img border="0" src="http://popupguru.com/bannery/ikonka88x31_1.gif"></a><br>
<a href="http://www.hrajeme.1web.cz" target="_blank"><img src="http://www.hrajeme.1web.cz/banner5.gif" border="0"></a><br>
<a href="http://www.vcela.net/index.php?ref=11835" target="_blank"><img src="http://www.vcela.net/img/bannery/88x31_1.png" border="0" width="88" height="31"></a>
<body bgcolor="black">
</div>
<div class="right"><b>POČÍTADLO:</b>
<br>
<a href="http://www.toplist.cz/" target="_blank"><img
src="http://toplist.cz/count.asp?id=298405&logo=bc" border="0" alt="TOPlist" width="88" height="120"/></a>
</div>
<div class="middle">Chcete si zvýšit návštěvnost vašeho webu? My vám jí zvýšíme zdarma! Tuto jedinečnou šanci vám přináší projekt <b>PR.JURSOFT.COM</b>. Zjistili jsme, že návštěvnost na malích webích je malá. Stačí se zaregistrovat do našeho projektu a my můžeme na váš web přivést až 100 lidí za hodinu. A za to vše požadujeme pouze, že na váš web umístíte naší malou ikonku. Ano, je to pravda! Na čem pracuje naše technologie? Na jedinečné technlogii, které využívají vyhledávače. Náš systém vám zlepší jak pozici ve vyhledávání, tak i návštěvnost. A jak zvýšit pozici ještě lépe? Pokud se do našeho projektu zapojí ještě více lidí. Takže poproste kamárady jestli by se sem nezaregistrovali. Až tu bude hodně serverů, můžete být dokonce první ve vyhledávačích! Tak a teď se registrujte!
</div>
<div class="paticka">
Design by Robert Zerner.</div>
</div>
</body>
</html>

a ještě soubor css má název:

styl.css

a vypadá takhle v čem je chyba:

.body {
margin: 0px;
padding: 0px;
font-family: "arial ce", "helvetica ce", arial, helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
}

.main {
margin: 0px;
}

.hlavicka {
width: 75.8%;
margin-bottom: 0px;
background-color: green;
}

.banner-ie {
text-align: center;
}

.banner {
width: 468px;
height: 60px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
margin-bottom: 0px;
text-align: left;
background-color: green;
}

.left {
width: 150px;
height: 250px;
margin-left: 61px;
margin-bottom: 0px;
float: left;
background-color: green;
}

.right {
width: 150px;
height: 250px;
margin-right: 61px;
margin-bottom: 0px;
float: right;
background-color: green;
}

.middle {
margin-left: 270px;
margin-right: 260px;
height: 250px;
background-color: white;
}

.paticka {
width: 75.7%;
margin-top: 2px;
clear: both;
background-color: green;
}

a:link {color: black}
a:visited {color: white}
a:active {color: black}
a {font-weight: bold; text-decoration: none}
a:hover { color: black}

díky za rady jsou pro mě důležité!?
Křeček
Profil *
Mám podobný probléém. Když to dám do externího tak se mi css vůvec nenačte.
korzoo
Profil
jakpsatweb, spravny je ten odkaz na styl?
Jo jo
Profil *
Chybi Ti tam type:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css">

A taky zkontroluj, jestli nahodou nemas ten styl v jiny slozce, samozrejme pak musis odkazat do ty slozky.
A proc mas ve stylu pred body tecku?? Ta se pise jen ke tridam, ne k tagum, od tud ji smaz.
Jo jo
Profil *
A vubec mas v kodu dvakrat body! Jednou samostatne a jednou s bgcolor? Navic proc kdyz to mas v CSS si nedas barvu pozadi pres CSS??
Chamurappi
Profil
Reaguji na linkin:
Na čtvrtém řádku nemáš ukončenou značku:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=windows-1250">
Proto je za hodnotu atributu content považován i element na následujícím řádku.

Reaguji na Jo jo:
Chybi Ti tam type
Zbytečný. Proč ho tam každý píše?

A vubec mas v kodu dvakrat body!
Třikrát. Prohlížeč si to stejně zredukuje na jedno.
linkin
Profil *
stále to nejde
Jo jo
Profil *
Chamurappi: Treba kvuli validaci
Jo jo
Profil *
Ani po oprave toho ctvrtyho radku to stale nejde? Tak jestli nezacinas spatne samotny styl v externim souboru, tak bude chyba mezi zidli a klavesnici:-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na linkin:
stále to nejde
V tom případě mám odpověď na tvoji první otázku: Ano, je to divné.
Máme málo informací. Pomohla by živá ukázka.

Reaguji na Jo jo:
Treba kvuli validaci
Aby ta zelená hláška byla ještě zelenější? Atribut type není povinný podle žádné běžné DTD. (Dodatek: u elementu <link>)
Jo jo
Profil *
Chamurappi: Ja tedy nevim jak s type u CSS, ale kdyz jsem validoval stranku kde jsem mel javascript, tak bez atributu type mi to hazelo chybu. Stejne tak kdyz jsem mel language, proste to pripoustelo jen type.
Bubák
Profil
Jo jo
Chamurappi tohle zná, dokonce o tom napsal článek:
www.webylon.info/K.20 - Z moci úřední
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.