Autor Zpráva
Brko
Profil *
Ahoj. Mám problém s pozicováním.
Potřebuju jeden div vyjmout z pozicování, tak jsem mu nastavil position:absolute; a div potom umístil přímo do body, které pozici nemá nastavenou.
Ve všech prohlížečích to funguje normálně, jen v IE se to umisťuje podle levého horního rohu divu header.
Nastavil jsem u vyjmutého divu nejvyšší z-index a nic.
Poradí někdo?
Railbot
Profil
Brko
Nepoužívej absolutní pozicování, dělá to občas problémy. Relativní by nestačilo?
Brko
Profil *
Vysvětlím příklad:

"body" má nastavený background url: a opakuje se po repeat-x (stínování). pomocí absolute jsem chtěl navíc do levého horního rohu "body" umístit logo firmy.
Bubák
Profil
Napozicovat něco do levého horního rohu jiného elementu býva triviální záležitost, nejvhodnější bude, když dáš odkaz na stránku.
Brko
Profil *
No právě. Ale mně v IE nefunguje ať dělám cokoliv. Jedná se o .obraz (Body and tag styles). Stránky zatím nejsou funkční.

www.baston.cz/katalog

Díky
Bubák
Profil
position:absolute;
top: 0;
left: 0; /* muzes pouzit jine hodnoty */
z-index: 50; /* deklarace je zbytecna, muzes ji vymazat */
Brko
Profil *
Diky. Uz to funguje. z-index tam zustal, protoze jsem zkousel vse mozne.
Myslel jsem ze levy horni roh se nastavuje: background:#e8eaec url(/katalog/images/weblogo.png) no-repeat 0 0; - ty dvě nuly na konci. Takze asi ne.
Jeste jednou dik.
Bubák
Profil
ty dvě nuly na konci
Tím nastavíš umístění pozadí v elementu. Ale tys potřeboval napozicovat <div class="obraz"></div>.
Leo
Profil
A co treba ukazka html a css kodu? Ono zalezi na okolnostech, Leo
tiso
Profil
Brko
Pokiaľ to má byť len obrázok na pozadí a nemusí to byť link tak stačí takto:
<body><div id="logo">

...cely obsah stranky...
</div></body>

css:
#logo{background:#e8eaec url(/katalog/images/weblogo.png) no-repeat 0 0;}
brko
Profil *
tiso:
#logo{background:#e8eaec url(/katalog/images/weblogo.png) no-repeat 0 0;}

Tak to právě nestačilo. Musí tam být

top: 0;
left: 0;

Jinak to IE nesprávně přiřazuje. Netuším proč. V Opeře a Mozille to stačí.
Bubák
Profil
Tak to právě nestačilo. Musí tam být...
Tys použil něco takového (pominu jiný název ID):
<body>
<div id="logo"></div>
...cely obsah stranky...
</body>

tiso navrhnul odlišnou strukturu bez zbytečného pozicování:
<body><div id="logo">
...cely obsah stranky...
</div></body>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.