21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Premek Podlaha
Profil
nevim kam to dat.... :-) .... mam stranky (link zde) a mam je delany v tabulkach...myslite si ze se vyplati to predelavat do CSS? me se do toho nak nechce :-)
Spikee
Profil
Každú stránka doporučem prerobiť do CSS
Miškin
Profil
to záleží na tom jestli to chceš mít dle W3C standardu, rychlejší, přehlednější a po menším nastudování i jednodušší na vytvoření..
Acci
Profil
Pokud to s tvorbou webu myslíš vážně, pak se CSS nauč. Není to zase tak složité a ušetří ti spoustu času a kb
Spikee
Profil
Acci
A veľa času to ušetrí hlavne užívateľovi :-)
Ali
Profil
Připojím zde i můj dotaz. Doufám že si ho někdo všimne!
Pokud tedy chci předělat jeden tabulkový design do nového supr čupr DIVového tak mám nahradit každou buňku tabulky DIVem?
A řádek nadřazeným DIVem nebo jak poraďte prosím někdo nejoptimálnější řešení!

A ještě jeden dotaz trochu mimo jaký jednotky velikosti je nejlepší používat (?em nebo px?)? Díky
Yuhů
Profil
jo, každou buňku nahraď divem. Na řádek obvykle samostatný div není potřeba.

Nejlepší je používat procenta.
Ali
Profil
No a každému DIVu tedy nastavím obtékání a velikost? Nebo jak když nemusím používat DIV pro řádek?

A ty velikostní jednotky sem myslel hlavně na písmo atd. na rozměry je jasný, že nejlepší sou %!

Jinak díky za pomoc Yuhů
habendorf
Profil
1) písmo - já bych byl pro em

2) převod tabulek - to se nedá říct tak lehce, záleží na konkrétní stránce. Třeba směrem dolů nejsou vždy potřeba nové divy, stačí třeba odstavce. Blbě se to vysvětluje, je to trochu jiný druh myšlení. Nejde o to simulovat tabulku pomocí css, ale myslet v intencích css. Ideální postup je ten, že napíšeš dobře strukturovanou stránku v html bez jakéhokoliv stylování, pouze s tagy nesoucími VÝZNAM (např. hx, p, a, atd.). Začneš h1, pokračuješ (přes případné další hx) hlavním obsahem, pak méně důležitým obsahem a kravinky napíšeš na konec (bez ohledu na zamýšlenou vizuální podobu stránky - o té zatím vůbec neuvažuj). Bez stylů si vyzkoušíš, jak stránka vypadá a jak dobře je strukturovaná. A pak to pomocí css začneš stylovat, takže nějakou tu kravinku na konci html kódu klidně dáš (opticky) třeba na začátek stránky. Je třeba si uvědomit, že zatímco v tabulkách píšeš zleva doprava a odshora dolů, v html+css píšeš stránku v pořadí VÝZNAMU OBSAHU, protože obsah je zcela oddělen od formátování.

Rozkecal jsem se více než jsem zamýšlel, snad je to aspoň trochu pochopitelné.

jo, každou buňku nahraď divem. - tady bych osobně s Yuhůem prostě nesouhlasil, i když fungovat to samozřejmě bude. Já bych to udělal tak, jak jsem popsal výše, ty se musíš rozhodnout sám :o)

PS: Ještě jedna věc: pokud některé informace ne tvých stránkách mají povahu tabulkových dat, použij tabulky, jsou na to určeny.
krteczek
Profil
Ali:ono jde o to co vlastně chceš předělat do css: tabulka o 1000řádcích a deseti sloupcích patří do tabulky, tak jak psal habendorf, ale pokud máš nějaký layout v tabulce a ten chceš předělat, tak samozřejmě je css lepší řešení ( kromě případů kdy to není pravda ) nejlíp by bylo, kdyby jsi tu dal odkaz na to co chceš předělávat..
krteczek
Ali
Profil
No je to ten design co je na stránkách www.kemichem.cz .
Je poměrně složitej, ale majitel to takhle navrh.
Pro mě je teď nejdůležitější jak to přesně rozdělit a rozřezat na jednotlivý DIVy a kde použít obrázky a kde to jen nastylovat. S tim zatim zápasim.
Proto kdyby měl někdo efektivní řešení tak prosím o pomoc.
Podrobnosti kdyžtak doplním!
Zatím je to jen návrh z PS a je rozřezán a uložen automaticky do tabulky.
A to bych chtěl změnit! Chtěl bych to mít v CSS, aby to bylo přehledné i bez stylů a hlavně rychlejší na zpracování!
Ali
Profil
Hele kucí pomožte mi prosím lidičky mám chuť teď pracovat.
Díky díky za pomoc.
Ali
Ali
Profil
Nikdo?
lidapehalova
Profil *
Chci se jenom zeptat ohledně různých prvků na weblogu na lidé ,jestli by se mi dalo s mým problémem pomoci .Moc kód HTML neznám ,ale znám jenom pár prvků .
Nevíte ,když mám pár tabulek v CSS jako v příspěvků ,jak ho dát pod kategorie pod archív .
budu moc ráda ,když se někdo ozve .je to pro popularitu a nerada bych se jí teď,když se mi začíná s mým blokem dařit ,ztratila .
sami si to můžete ověřit a prosím Vás o částečnou úpravu ,kdyžtak zdrojového kódu na adrese :http://blog.lide.cz/lidapehalova .
chci pod archív přesunout tabulku s anketou a hlasováním,počítadlo a knihu návštěv .bylo by to možné ?můžete odpovídat na lidapehalova@seznam.cz .
prosím .
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0