Autor Zpráva
Skála
Profil *
Ahoj, co delam spatne kdyz se mi nezobrazuje vice obrazku na pozadi?

body {background-image:url(index.png);
background-color:#999966;
background-position:center top;
background-repeat:repeat-y;
font-size:12px;
color:#999966;
font-family:Arial, Tahoma, sans-serif;
}

#main {width:350px; margin:0px auto; }

#header1 { background:url(header1.png); width: 350px; height: 337px;}

#header1 { background:url(header2.png); width: 350px; height: 31px;
position:relative;
top:337px}



html kodovani - http://www.phpscape.rsnazory.eu/_accounts/_skala/tomas_skalka/index.ht ml
roberta
Profil
vnorené DIVy vyzeraju takto:


<div id="header1">
<div id="header2"></div>
</div>


DIV s id header2 je vnoreny v DIVe s id header1

kde mas v CSS definovany #header2?
Skála
Profil *
Robero diky, ted uz mi to jde. Header 2 jsem uz nadefinoval, byl to jen preklep v cisle.
Skála
Profil *
Roberto a kdybych chtel vlozit dalsi obrazkek, mam ho vnorit zase do divu s headrem1 nebo do divu s headrem2?
tiso
Profil
Skála - to záleží od toho kam ho chceš umiestniť... Nie je problém napríklad dať do seba niekoľko divov s rovnakými rozmermi, a pozadie umiestniť tam kam chceš cez background-position
Skála
Profil *
Tiso, mam ctyri headery (obrazky) a chtel bych aby navazovali na sebe od zhora dolu. Jak to funguje - kdyz vsechny obrazky vnorim do prvniho budu je pozicovat od nej nebo vzdy od toho posledniho od zhora?
tiso
Profil
Skála
- popísal som Ti jeden spôsob: <div><div><div><div>...</div></div></div></div>
- druhý je <div><div></div><div></div><div></div></div>
- tretí je zlúčiť tie obrázky do jedného...
Otázne je či niekam vedie toto bavenie sa v teoretickej rovine...
btw. Tiso - to mám byť ja? Ja som totiž tiso, i na začiatku vety... Ak na niekoho reaguješ tak stačí kliknúť na jeho nick a ten sa vloží do textu príspevku...
Skála
Profil *
tiso melo by to vest k tomu ze to zvladnu prakticky
tiso
Profil
Skála - v tom prípade bude najlepšie ak si kúpiš dobrú knižku... Doporučujem ktorúkoľvek od Petra Staníčka...
Skála
Profil *
Ok, diky tiso, ale mohl by jsi mi jeste rychle pomoci s tim vnorovanim, me to proste nejde, dostanu tri obrazky pod sebe a ctvrty mi tam nejde. Vzdy prekreje ten treti.

http://www.phpscape.rsnazory.eu/_accounts/_skala/tomas_skalka/index.ht ml
Skála
Profil *
Tak jsem to vyresil sam ale s vasi pomoci diky :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.