Autor Zpráva
martinenecek
Profil
Zdravim do fora. Mam male CSS :

#formular {
float: none;
width: 800px;
height: 300px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
margin-top: 60px;
display: block;
}

#chybove-pole {
float: right;
width: 100px;
height: 300px;
margin-left: 20px;
margin-right: 20px;
margin-top: 60px;
background-color: #CCCCCC;
display: block;
}



umistim tyto dva div do stranky. V jednom je tabulka a v tom druhem text. V mozila to fuguje korektne tak jak ma ale v IE6 nemam dynamicky vycentrovanou tabulku formular vubec. A kdyz zmensuji okno vice, tak se chybove pole dostane pred formular a formular to odsune od nej dolu. Kde je chyba jak to vyresit?

Potrebuji mit vedle sebe tyto dva bloky, chybove pole mit napravo ve strance s nejakym odstupem a levy formular uprostred stranky tak, ze se bere od leveho kraje okna prohlizece vzdalenost k boxu chybove pole a do ni se vycentruje formular. Kdyz pak zmensim okno, maji byt stale tyto dve polozky vedle sebe umisteny.
martinenecek
Profil
nikdo neporadi ? :(
habendorf
Profil
Asi máš IE v quirku, takže ti nebere margin:auto. Těžko říct bez odkazu.
martinenecek
Profil
omlouvam se tady ten odkaz: stisknete pak na potvrdit

to: habendorf : prosim prelozit, co znamena mit formular v quirku ?

http://195.47.57.98/Erasmus/formular.php
habendorf
Profil
co znamena mit formular v quirku ?

Nic. Mluvil jsem o IE v quirku. Viz třeba http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
martinenecek
Profil
To: habendorf

diky za zajimavy odkaz ale to muj problem neresi. Uz jsem to upravil, je tam ted tlacitko zkontrolovat.. staci ho potvrdit a mrknout v IE, jak to zlobi... zadam nejake rady, moc dekuji za jakoukoliv
habendorf
Profil
Ještě jednou: máš IE v quirku, takže ti nebere margin:auto

V quirku se centruje jinak (text-align na nadřazeném elementu).
Bubák
Profil
Co tak dát DOCTYPE úplně za začátek? Yuhů se o tom zmiňuje na konci článku.
martinenecek
Profil
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">

pokud to je ono tak to mam uplne na zacatku a nejde :(
Davex
Profil
Doctype musí být na úplném začátku kódu stránky, tzn. před <html>.
martinenecek
Profil
tak jsem skutecne ho dal vsude i pred html a stale stejny problem.... je to dosti spatne, dela mi to u vice stranek. Pouze IE, ale to je veliky problem, protoze to v IE musi jet jako hodinky. Nenapada jeste nekoho co jeste nastavit nejakou vlastnost CSS, udelat to jinak nebo neco nekde upravit ? jsem zoufaly :( za rady moc dekuji
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.