Autor Zpráva
thessa
Profil *
Ahoj, potřebovala bych se na něco zaptat. Mám pozicovanou hlavičku a vlevo menu. Jak teď můžu dát nějakej text, obsah, jakoby na prostředek stránky vzhledem k tomu menu a hlavičce (nevim jak to popsat, prostě jako bych měla tři rámy, tak text v hlavním je taky ve středu a kolem jsou odkazy).
Já vim, že je to na webu vysvětlený a tady o tom taky něco je, ale já to prostě nechápu, už nad tim sedim asi hodinu... Má to něco společnýho s omezujícím divem?
venca163
Profil
v čem je problém?
jestli chceš mít menu vlevo a vedle div s obsahem, tak to menu floatni

a jestli chceš centrovat stránku obal ji do divu a podle jednoho z mnohých návodů to vystřeď

(možná bys to mohla alespoň nakreslit =)
thessa
Profil *
No já jsem ještě nevěděla, co je float:) Tak ted sem si to pročetla, zkusila a mám zase problém. No, já radši posílám i odkaz:)) Teď nevim, jak nastavit, aby obrázek-hlavička byl absolutní a potom menu float. Mně pak obtéká i ten obrázek. A ani nemluvim o tom textu uprostřed, ten tam taky nedostanu...tak sem asi blbá, nebo co...

http://www.blatna.yc.cz/pokus.htm
VojtaW
Profil
Možná jsem úplně nepochopil problém, ale header by ti to snad nemělo obtékat, když nefloatí. Aby ti text nelezl do menu, nesmíš ho dát absolute, on potom "nevnímá" okolí a umístí se kam chce, zvlášť když ještě nezadáš jeho souřadnice. Dej mu radši relative - pro tenhle případ. Pak aby ti nelezl text pod menu, když je delší než menu, ti do budoucna doporučuju dát mu:
margin-left:200px + odsazení od menu;
JindraC
Profil *
Snad jsem problém pochopil :-)
Jestliže musí být hlavička pozicována absolutně, tak:

#img {position: absolute;}
#menu {float: left; width: 200px; margin: 177px 0 0 0;}
#text {margin: 177px 0 0 0;}


ale úplně stejně to bude vypadat bez absolutní pozice hlavičky, jen okraj musí být menší:
/*#img {position: absolute;}*/
#menu {float: left; width: 200px; margin: 0;}
#text {margin: 0;}


Jo; a chybí Ti v kódu doctype a úvodní tag html.
thessa
Profil *
Děkuju moc, myslim, že už sem na to přišla, já si totiž někde přečetla, že position: relative se nepoužívá, že je to jen blbost a používá se hlavně absolute, tak sem to všechno dělala přes to, tak proto... Teď už je vše ok...

VojtaW: Jojo, tak nějak to mám:))
Jindra C: Já vim, to byla jen zkušební stránka:))

Tak vám děkuju.
Tereza
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.