Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
thessa Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 4. 2007, 14:15:35
Ahoj, v layoutu mám dva sloupce, vlevo menu, vpravo obsah. Celý je to obalený v divu, kterej má jako pozadí obrázek, kterej se vykreslí tam kde končí jeden sloupec, když je ten druhej delší. Obrázek má šířku obou sloupců dohromady, kousek červenej pro menu a zbytek žlutej pod obsah. Takže když mám obsah kratší než menu, pod divem kde ten obsah je, se pořád vykresluje obrázek ze kterého jde vidět žlutá část a naopak, tkže to vypadá, že jsou oba sloupce stjně vysoký nezávisle na délce obsahu. Funguje to ale jenom v IE a Opeře, v FF to jde jen když je obsah delší než menu, ale naopak to normálně hodí dlouhý červený menu, krátkej žlutej obsah a je tam černej zub. Nemůže to byý třeba nějakým špatným umístěním patičky? Nebo fakt nevim. Nevíte někdo co s tím?
|
||
MiSHAK Profil |
#2 · Zasláno: 23. 4. 2007, 14:18:15
Popiš techniku jak si to nastyloval...
jinak na layout mohu jen doporučit: http://www.positioniseverything.net/ [Layout Demos] |
||
thessa Profil * |
#3 · Zasláno: 23. 4. 2007, 15:48:14
<div id="cely">
<div id="hl"> hlavička </div> <div id="menu"> menu </div> <div id="obsah"> obsah </div> <div id="pt"> patička </div> </div> -------------------------------------- stylopis: #cely {width: 750px; background-color: FFDB6E; background: url('pozadi.jpg') top left repeat-y;} #hl {background-color: #7E0C09} #menu {float: left; width: 175px; background-color: #7E0C09} #obsah {margin-left: 185px; margin-right: 10px; margin-top: 20px; background-color: #FFDB6E} #pt {background-color: #850E0A; width: 750px} ![]() obrázek na pozadí |
||
tiso Profil |
#4 · Zasláno: 23. 4. 2007, 17:02:44
doplň si tam: #pt {clear: left}
|
||
thessa Profil * |
#5 · Zasláno: 23. 4. 2007, 17:35:01
tiso: děkuju, teď už mi alespoň patička v Mozille sedí kde má...ale jen to, jinak se nezměnilo nic...
Tady je příklad, stránka s delším obsahem než menu se zobrazuje dobře všude, ale stránka, kde je obsah kratší než menu jde jen v IE a Opeře. A ještě externí styly. Jinak když jsem dala #obsah {margin-left: 195px; margin-top: 20px}, tak to pozadí pod tímhle divem vidět bylo, ale jak div skončil, dál se nevykreslilo... Tak kdybyste byl někdo tak hodnej a mohl se na to podívat... |
||
tiso Profil |
#6 · Zasláno: 23. 4. 2007, 18:11:58
Ešte ju (pätičku) premiestni do vnútra <div id="cely"> a je to.
|
||
thessa Profil * |
#7 · Zasláno: 23. 4. 2007, 18:22:38
Ty jo, fakt! :)) Děkuju moc, já ji měla mimo právě kvůli tomu že mi tak tak pochybně poskakovala, ale když jsi mi poradil to clear, tak mě ani nenapadlo ji tam dát... Tak to jsi mi ušetřil hodně času, tak se můžu jít i navečeřet:))
Děkuju moc. Pěknej zbytek dne:) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0