Autor Zpráva
davee
Profil
Vysvetlí mi prosím niekto ako funguje pseudotrieda a:active? Myslel som, že sa dá použiť na zvýraznenie práve aktívneho (kliknutého) odkazu.
Vít Dlouhý
Profil
Obarví odkaz na zlomek vteřiny, kdy na něj klikáte - odkaz bude svítit danou barvou pouze po dobu kliknutí (když budete tlačítko myši držet, tak bude svítit).
DoubleThink
Profil *
Nebo taky při výběru pomocí TAB
Vít Dlouhý
Profil
to DoubleThink: Ne, k tomu slouží pseudotřída :focus.
DoubleThink
Profil *
Moje chyba - neřekl jsem to přesně. Používá se :focus, ale IE ho nezná, a tak místo něho použije při TAB navigaci pseudotřídu :active
Vít Dlouhý
Profil
To ano, IE dělá spoustu věcí špatně ;-)
lum
Profil *
a mohl by mi nekdo rict ... jak ten odkaz mam udelat aktivni na takovou dobu dokud si nekliknu na jiny odkaz? programuji trochu v PHP , tusim ze se musi napsat nejak podminka, ale 100% presne nevim jak.

Ukazka na www.cipino.wz.cz DIKY
Vít Dlouhý
Profil
Popravdě mi trochu uniká smyslu (a logika) takového počínání... Pokud chcete zvýrazňovat aktuální odkaz tak to udělejte stejnou podmínkou, jakou jste použil u hlavní navigace (horizontální pruh).
davee
Profil
Vďaka. Naivne som bol v tom, že dokážem podsvietiť aktuálnu záložku alebo odkaz pomocou CSS a nemusím podmienkovať v skripte. Načo je komu vysvietenie odkazu na zlomok sekundy?
lum
Profil *
mistre dlouhy ... z otazky byste mel pochopit ze website CIPINO neni moje , tim jsem jen ukazal ze a:active zustane aktivni i mimo dobu nez ma a:active fungovat ... tj

>>Vít Dlouhý
Člen

Zasláno: 24.10.2004 10:16:38Citovat


Obarví odkaz na zlomek vteřiny, kdy na něj klikáte - odkaz bude svítit danou barvou pouze po dobu kliknutí (když budete tlačítko myši držet, tak bude svítit).

understand? :)
Vít Dlouhý
Profil
to lum: Omlouvám se, nesklaplo mi to.

Nicméně, s a:active to nemá nic společného, je to pouhé IF-(ELSEIF)-ELSE, v lepším případě http://www.webtip.cz/art/wt_tech_php/jave_php_09.html
22kozoroh
Profil
Diky (im lum), nyni registered :) . Ja vim ze jde o pouhe if - else ..nicmene ja fakt nevim jak to ted ma vypadat ..udelal sem kamosovi fakt easy web viz.

http://rjwebdesign.wz.cz/tomik a u active by ty odkazy meli bejt oranzovy nejen po dobu vami vysvetlene, podotykam spravne vysvetlene definice a:active, ale take po celou dobu co bude loadnuta zadana stranka=odkaz.

Mohl bych tedy poprosit o tu konstrukci?
Vít Dlouhý
Profil
Nuže,

toto si vložte do CSS:
#menu ul li#aktivni a {background: #f50}

toto si vložte do každé PHP stránky:
<div id="menu">
<ul>
<?
$uid="hraci";
$title=array("1"=>"Novinky","Info","Hráči","Arena","Liga","Fórum");
$soubor=array("1"=>"novinky","info","hraci","arena","liga","forum");

for($i=1;$i<7;$i++)
{
if($soubor[$i]==$uid) {
echo "<li id=\"aktivni\"><a href=\"http://rjwebdesign.wz.cz/tomik/".$soubor[$i].".php\">".$title[$ i]."</a></li>"; }

else {
echo "<li><a href=\"http://rjwebdesign.wz.cz/tomik/".$soubor[$i].".php\">".$title[$ i]."</a></li>"; }
}
?>
</ul>
</div>

Do proměnné UID si v každé stránce vložte její název (novinky, info, hraci, arena atd.).
Yuhů
Profil
Davee napsal:
Načo je komu vysvietenie odkazu na zlomok sekundy?

no tak to bych mohl podepsat. Je to fakt na nic. Podle mě je to na ten tabulátor.

Dnes je na tabulátor sice :focus, ale pokud vím, tak dříve se to :active s tím tabulátorem hodně používalo. A v dobách, kdy vznikal WWW, byla klávesnice s tabulátorem primární ovládací zařízení. Takže já lidem dnes stále na kurzech říkám, že to :active je na odkaz vysvícený tabulátorem.
Yuhů
Profil
no ale po pravdě řečeno - taky by se mi hodila pseudotřída pro odkaz, který ukazuje na aktuální stránku (třeba něco jako :self). To řeším už asi pět let.
Radek
Profil *
Pokud kliknu pomalu myší, je odkaz aktivní po dobu držění tlačítka. Až po uvolnění tlačítka dojde k přesměrování na odkaz. A pokud se vrátím zpět, je odkliknutý odkaz aktivní. Já používám stejné zvýraznění odkazů pro :hover i :active, aby uživatelé klávesnice nebyli v nevýhodě. Pseudotřída :hover není jen pro odkazy, funguje i pro jiné prvky např. h1:hover, ale jen v dobrých prohlížečích, takže se to skoro nepoužívá.
Olda
Profil *
Tak to nechapu - ja mam hlavicku, leve menu(target na iframe vpravo ) a A:Active normalne drzi, to preci ma duvod. Jen jak to dostat do gerovane stranky. Ten iframe chci zrusit. Fakt neni znama css-only cesta ke stejnemu cili ?
diky.
davee
Profil
Fakt neni znama css-only cesta ke stejnemu cili ?

nie, treba to riešiť server-side skriptom (PHP). existuje zopár príkladov aj na týchto stránkach.
Olda
Profil *
A jak to, že to funguje v tom mém případě s iframe ?
Olda
Profil *
A jak to, že to funguje v tom mém případě s iframe ?
La_ToRaNTe
Profil
Aha, já si taky myslel, ze a:active je na stránku kterou práve prohlizeme, tím se to vysvetluje :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.