Autor Zpráva
jinik
Profil *
ahoj...
mam takovy dotazek ohledne css...
uzivam ho ve svych strankach hojne, ale zda se mi ze je to na nic, pisu kod dobre?
delam to s
nasledovne:
mam nejaky div ve kterem mam jine divy ktere maji vetsinou background ale nastavuju tomu presnou pozici pixelama a velikost taky... zda se mi ale ze potom vysledek je stejny jako kdybych to udelal tabulkou, teda hodne podobny... vim ze by se to asi melo delat pres procenta ale kdyz je web z vetsi casti z obrazku tak si to neumim moc predstavit...
kdo ma casek mrknete pls treba na tuhle stranku http://zvservis.cz/ a napiste jestli to pisu dobre nebo ne...
predem moc diky !
quinux
Profil
jinik
Zbytečně pozicuješ, dá se to udělat jednodušeji a bez těch zbytečných divů. Např. ten "border", kvůli kterého tam máš x divů se dá udělat pomocí obrázku opakovaného na pozadí odshora dolů.
jinik
Profil *
dobre ale jak? kdyzbych mel pruh obsahujici jak sede pozadi tak usek dvou postranichu pruhu tak nevim jak ten obrazek udelat veliky kazdy ma jine rozliseni, tak proto musim mit pruhy zvlast a pozadi zvlast... nebo se pletu?
jinik
Profil *
a ohledne pozicovani, jak to udelat tedy lepe a jednoduseji?
jinik
Profil *
plosim... jak?
Petr Tichý
Profil
jinik
Zřejmě se na mě budeš zlobit, že ti neporadím s tvým problémem, ale kup si knihu CSS: Hotová řešení. Pokud tě CSS zajímá, bude to pro tebe velice zajímá, poučná a vysněná četba. Ušetříš také si 99% dotazů na nás.
jinik
Profil *
nezlobim diky za radu, jen by me zajimalo proc je spatne z mam vsechno presne na pixely polohovany...
Railbot
Profil
jinik
Protože je to úplně zbytečné a může to někde dělat neplechu.
jinik
Profil *
a jak jinak dostanu objekt presne tam kam potrebuju???
Petr Tichý
Profil
Plavání, margin a padding.
jinik
Profil *
me totiz prijde rozumejsi ty presne hodnoty, pac kdyz sem neco psal marginem a paddingem atd tak se mi to v ruznych browserech zobrazovalo ruzne... a zda se mi lepsi napsat trosku delsi kod se souradnicema nez 2 ruzny kody pro msie a zbystek
Petr Tichý
Profil
Není to tak. Pokud píšeš CSS dobře, tak se zobrazují věci naprosto přesně. (pořád zadáváme přeci rozměry v pixelech)

Pozicováním narušuješ přirozený tok dokumentu. Zkus si na tvém webu zvětšit písmo a zmoudříš.
jinik
Profil *
a treba layout? ten tam mam taky blbe? treba logo absolutne pozicovany? jak jinak tam mam dat logo kdyz ne div se souradnicema a backgroundem? normalne jako obrazek v dokumentu?!?
Petr Tichý
Profil
"jak jinak tam mam dat logo kdyz ne div se souradnicema a backgroundem?"
Logo má být na pozadí spanu, který má display: block; a je absolutně pozicovaný vzhledem k rodičovskému prvku kterým je h1, v nemž se kromě zmiňovaného spanu nachází i textová alternativa loga. Mimochodem je ten span obehnán odkazem, který směřuje na úvodní stránku.

Ano, i layout je blbě. Zkusil si si zvětšit to písmo?
jinik
Profil *
pismo sem zmenil treba na strance s rozhovorem a vsechno je ok az na to ze text jde pod okraj ale to neresim protoze sem to nenechal roztahovat kvuli nevalidite v IE. Jinak kdyz zvetsim samozrejme pismo u tlacitek tak je velike protoze je mam velike urcity pocet pixelu. Ale nevidim nejmensi duvod pismo menit...

Na jak dlouho by tak bylo udelani uplne jednoduse takovyto layout? Kdybys mel chvili, mohl bys aspon kousek udelat abych videl?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0