Autor Zpráva
leprra
Profil
Zdravím,
zajímalo by mne, jestli je zhovadilost cpát mezi <li><a href></a></li> IMG - viz níže
jasný, že existujou pro seznamy standardní odrážky - takřka přehršle - (list-style..cosicosi)
jasný že se tam dají vložit místo těch přednastavených i obrázky
ale štve mne že nejsou tzv. elastické - ty obrázky-odrážky jsou prostě pořád stejně veliký - a když se zvětšuje písmo,
tak jsou potom prťavý
(class="ikona" = tam mám nastavenou velikost v em)
- ale nevím do jaké míry jest toto přípustné
diky za rady....



<menu>

<li><a href="index.html"><img src="obr/kostecky.jpg" border="0" class="ikona"/> &nbsp;úvod</a></li>

<li><a href="index.html"cla="active"><img src="obr/kostecky2.jpg" border="0" class="ikona"/> &nbsp;úvod</a></li>
...
</menu>
Railbot
Profil
Jistě. Odkaz v LI je naprosto standardní věc. List-style: apod. vůbec nepoužívej, je to zběsilost a obrázky jako pozadí takto vložené dělají akorát neplechu. Obrázky vkládej jako background, nikoli jako img. Mají přeci jen dekorativní charakter a navíc se jako background mnohem lépe stylují.
leprra
Profil
no jo.. ale mi jde o tu elasticitu...
jak se dá v background-image dat rozmer?... asi nijak...
Railbot
Profil
leprra
Žádné elastické obrázky jaké požaduješ nejsou. Je to nesmysl.
J
Profil *
leprra: místo odrážek můžete dát na začátek textu nějakou znakovou entitu jako odrážka vypadající, třeba bull
http://www.jakpsatweb.cz/html/entity-vsechny.html
leprra
Profil
entity jasný...

ale ja jsem se hlavně ptala na to
jestli je zhovadilost cpát mezi <li><a href></a></li> IMG

RAILBOT
Žádné elastické obrázky jaké požaduješ nejsou. Je to nesmysl.
---------------

- kdyby ses zamyslet.. tak ti dojít, ze ona myslet elasticitu jakože změnu velikosti obrázku v závislosti na změně v prohlížeči, kterou si uživatel nastaví
mozilla ctrl +- a v IE zobrazit/velikost textu... cosicosi
když se nastaví velikost obrázku v jednotkách em - tedy relativních a potažmo tedy elastických - tak se mi zvětšuje a zmenšuje jedna radost - všechno mám kompaktní (velikost písma + odážky) a jsem spokojená
tak takováto elasticita
výraz používám proto, že jsem ho už někde používat viděla a myslela sem že každej bude vědět o co de...
no ale nevím jestli tohle

<menu>

<li><a href="index.html"><img src="obr/kostecky.jpg" border="0" class="ikona"/> &nbsp;úvod</a></li>

<li><a href="index.html"cla="active"><img src="obr/kostecky2.jpg" border="0" class="ikona"/> &nbsp;úvod</a></li>
...
</menu>

je jakože sémantický přístupný a podobně... validátor to sežeře (mam to xhtml) akorát chce popis altu - ale to je myslím zbytečný

??
J
Profil *
leprra: V Opeře se zvětšuje vše, písmo i grafika. V IE a FF jen písmo - jak píše Railbot.
roberta
Profil
J
V IE jen písmo

IE7 už zväčšuje ako Opera
leprra
Profil
J: V Opeře se zvětšuje vše, písmo i grafika. V IE a FF jen písmo - jak píše Railbot.

pokud dám obrázku velikost v em - i v IE a FF se zvětší - a to vidím na vlastní oči, ale na to jsem se neptala
----------------

můžete prosím říct CO TOHLE? JE TO PRŘÍPUSTNÉ??
<menu>

<li><a href="index.html"><img src="obr/kostecky.jpg" border="0" class="ikona"/> &nbsp;úvod</a></li>

<li><a href="index.html"cla="active"><img src="obr/kostecky2.jpg" border="0" class="ikona"/> &nbsp;úvod</a></li>
...
</menu>
J
Profil *
Na to odpověděl už Railbot - v 07:58:50 :-)
leprra
Profil
dělám si tedy závěr... může být.. sic by to šlo líp - ale nejaka zásadní zhovadilost to není

a diks
Peca
Profil
Přípustné to je, ale XHTML <menu> nezná, class se dá snad nastavit jednoduše u <ul> a &nbsp; je hnus.
Railbot
Profil
ale XHTML <menu> nezná
Proč by ho neznalo? Přechodové ano.

leprra
Tak aspoň u těch img nemusíš mít class. V CSS zapsat li img {...} a ušetříš si trochu psaní navíc. Pokud tedy to nemáš ještě jinde a jinak.
leprra
Profil
Peca == &nbsp; je hnus. = OK dam si u img větší okraj - i když popravdě na vkládané mezeře nevidím nic špatnýho
+ to menu je opravdu naprosto v pořádku a že to zná to vidím a validátor nic nenamítá

Railbot == li img - jo diky - to mne nenapadlo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.