Autor Zpráva
Martasino
Profil *
Dobrý den/čaute

Potřeboval bych poradit s jedním, mě dost nejasným problémem.
Mám html soubor index.html v kterém mám zapsané odkazy, článek a věci jako: <div id="top">
</div>
Tj. mám vytvořené menu, patičku, hlavičku, pozadí a další věci všechno to obalené v tadzích div s nějakým identifikátorem.
V css souboru pojmenovaném style.css jsem si to vše nastyloval, přidal hlavičku, nastyloval odkazy atd. Jenže když pak chci nastylovat pozadí v html dokumetu mám toto: <div id="obsah-container"><div id="obsah"> teď nějaký obsah (text) </div></div>

v css potom toto (#obsah hraje nedůležitou roli mám u něj určené jen pár maličkostí jako padding, justify atd., proto to tady nebudu vypisovat):
#obsah-container {
width: 800px;
background-image: url("pozadi.gif");
background-repeat: repeat-y;
background-color: #0099ff;
margin: 0px;
padding: 0px;
}

Ale z neznámého důvodů se mi prostě pak pozadí nezobrazí. To už jsem vyřešil in-line zápisem, ale chtěl bych to mít dělané přes externí zápis. No a teď hlavní problém soubory index.html + style.css + obrázky a další věci dám na web, v hlavičce indexu mám
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" /> style.css mám ve stejný složce jako index.html, ale přes to se mi to poté zobrazí tak jakoby k tomu žádný style.css soubor přiřazen nebyl. Kdo víte, co s tím, prosím pomožte. Děkuji za odpověď.
Vladosik
Profil
Tak sem dej odkaz, z tohoto zadnou chybu nevidim a prijde mi to ok a standardni.
Petr Tichý
Profil
Pokud jede server na Linuxu, záleží také na velikosti písem. Doma na Woknech nezáleží. Není tedy chyba v tom? Nemáš třeba v hlavičce

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

a soubor se jmenuje doopravdy Style.css?

A ještě napiš v jaké složce a kde máš obrázky. Pokud ve stejné jako index a styl, tak tento zápis by měl fungovat, popř. můžeš zkusti pro ten vnitří <div> deklarovat background: transparent;.
Martasino
Profil *
Stránky jsou jen takové zkušební kamarád chtěl jestli bych mu neudělal dobrej desing =) no tak tady to máte www.nba06liga.wz.cz doopravdy má být desing dělán pro stránky ww.nbaliga.ic.cz ale to už odbočuju. Kdybyste potřebovali vypsat i css soubor řekněte. Jinak přes total commander sem si na ten server nakopíroval všechny soubory + obrázky + index.html + style.css nemám to v žádný složce prostě to tam mám jen nakopírovaný.
Martasino
Profil *
Omg problém s externím stylopisem vyřešen: v hlavičce jsem měl příponu *.css a soubor śe jmenoval style.CSS =) Ale to s tím pozadím si stále nevím rady.
Martasino
Profil *
No a ještě jsem tu našel ještě jeden problém: Menu od obsahu mám nějak oddělené volným místem přitom ždáný padding ani margin tam nemám a musím čekat než se mi načte obrázek při hover efektu tonto problém ale vyřešen pomocí Pixiho finty nebo jak se tomu říká.
Martasino
Profil *
Pardon že tu tak spamuju ale ještě jsem si všiml, že v mozzile mi to ten problém s volným místem nedělá.
Petr Tichý
Profil
Martasino
Zkus někde zrušit volný řádek. Prostě zrušit odřádkování. IE je na to občas alergický.
Martasino
Profil *
No nefunfuje ale i tak díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.