Autor Zpráva
Miloš
Profil
Nezávisle na šířce okna potřebuji vycentrovat předem neznámý (určeno především šířkou okna) počet textových bloků:

Jedním blokem je míněn div, který obsahuje 4 odstavce (sonet).
Tyto sonety (divy) nemají pevně danou šířku (každý je jinak široký, což je ovlivněno jeho nejdelším řádkem a ani nechci, aby byly stejně široké).

Pokud bych centroval obrázky, mohu měnit velikost okna dle libosti, stačí body {text-align} center;}, poněvadž je img řádkovým prvkem. Takhle to vypadá a totéž bych rád udělal s textem (zkuste měnit šířku okna).

Jenomže bloky textu jsou blokové prvky, kterým musím nastavit float:left, což se nekamarádí s centrováním. Jak na to?

***
UPD.: opravena adresa prvního odkazu
DJ Miky
Profil
Co třeba to obalit všechno do jednoho divu a tomu nastavit margin:0 auto; (+ pro IE text-align:center u body)? Nešlo by to tak?

BTW, koukám, že tady si někdo vyhrál s generátorem textu... :-)
Sulovaná baplice
nebidela fakryce
tamidlyzou mobyce
abýjeso benyce

To je fakt kouzelné.
Dero
Profil
Co třeba to obalit všechno do jednoho divu a tomu nastavit margin:0 auto; (+ pro IE text-align:center u body)? Nešlo by to tak?

Ten DIV by měl 100% šířku. Automatický margin funguje jen pro prvky s explicitně zadanou šířkou.
Miloš
Profil
DJ Miky
BTW, koukám, že tady si někdo vyhrál s generátorem textu... :-)
Ale depa, tojen mojeh lavasih rála sja zykem, yakjejejím zykem.
Takových kravin jsem už napsal – inspirací jsou ruce na klávesnici (takle jsem psal i rozpočítávadla jako esemesky).
Kupodivu to nefunguje s tužkou a papírem.
habendorf
Profil
Jj, tohle je klasická úloha. Typické použití je centrované horizontální menu (záložky). Jde to i ryzím CSS bez použití tabulek.
Miloš
Profil
habendorf
Jenže u záložek znáš jejich počet. Tady je počet bloků určen šířkou okna.
habendorf
Profil
Jenže u záložek znáš jejich počet.

Taky vždycky ne. Běžný požadavek klienta je "udělejte to tak, abychom mohli záložky přidávat či odebírat a stále byly centrované".

Šťouravá otázka: ty bys to pro pevný počet těch divů uměl? Já jen že to nehraje žádnou roli ... (protože stejně neznáš jejich šířku, takže jejich počet tě vůbec nemusí zajímat).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.