Autor Zpráva
martinenecek
Profil
Zdravim do fora,

mam takov problem s jedni CSS. Mam vytvoreno dvojurovonove klikaci menu a ma fungovat tak, ze kdyz najedu na prvni uroven, zobrazi se mi uroven druha kde si pak vyberu dalsi prislusnou volbu. Tohle korektne funguje v IE 7.0, Firefox 1,5 a Opera 9.0 ale u IE 6.0 se mi po najeti na nabidku nezobrazi druha uroven. Prikladam cast CSS a kod, kde je vytvorena nabidka. Mam pocit, ze chyba bude nejspise na radku s ul.uroven1 li.uroven1Hover ul.uroven2, ul.uroven1 li.uroven1:hover ul.uroven2.

dekuji za radu






ul.uroven1 {
padding: 0;
margin: 0;
}

li.uroven1 {
margin-top: 5px;
}

ul.uroven2 {
position: absolute;
left:150px;
top: 235px;
visibility: hidden;
margin: 0px;
padding: 0px;
}

li.uroven2 {
margin: 0px;
padding: 0px;
}

ul.uroven1 li.uroven1Hover ul.uroven2, ul.uroven1 li.uroven1:hover ul.uroven2 {
visibility: visible;
}

<ul class="uroven1">
<li class="uroven1"><a href="">Prvni polozka<img src="" alt="" /><span></span></a></li>
<ul class="uroven2">
<li class="uroven2"><a href="">Vnorena polozka<img src="" alt="" /><span></span></a></li>
</ul>
</ul>
davex
Profil *
IE6 neumí li:hover
Miloš
Profil
http://users.hszk.bme.hu/~hj130/css/list_menu/hover/
martinenecek
Profil
to: Miloš

jj to je ono co potrebuji, nicmene podle toho stale nechapu, kde mam tedy chybu a kde bych mel co doopravit ? :(
Miloš
Profil
1) Všem prohlížečům to naservíruj přes li:hover jako dosud
2a) Pro explorer přilinkuj hover.htc v podmíněném komentáři – takto:
<!--[if IE]><style type="text/css">li {behavior: url(hover.htc);}</style><![endif]-->
2b) v CSS přidej pro explorer chování „pseudotřídy“ li.hover – totožná definice toho, co máš v li:hover, takže použij čárku (neco:hover, neco.hover {…;}).
martinenecek
Profil
to: Miloš

takze jestli to chapu dobre, mam vytvorit soubor hover.htc a tam vlozit radek <!--[if IE]><style type="text/css">li {behavior: url(hover.htc);}</style><![endif]--> ?

a porad ale trosku nechapu, jak ten svuj CSS uupravit. Jsem trochu natvrdly, prosim o blizssi radu, moc dekuji
martinenecek
Profil
tak dekuji uz je to OK vyreseno :) clovek se porad uci :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.