Autor Zpráva
Adolf
Profil
ako by mala byt tato tabulka zapisana, aby bola validna?

<table class="blok_svetly">
<tr><td width="100%"><big>Herňa opäť funguje</big></td></tr>
<tr><td>Herňa už funguje a je trochu vylepšená ajaxom, čiže sa vám bude pohodlnejšie hrať. (ak sem teda vôbec niekto chodí)</td></tr>

<tr><td class="pata"><a href="http://anor-drd.sk/uzivatelia/1/" onMouseover="ddrivetip('<b>Stav:</b> offline <img src=/grafika/offline.gif /><br><b>Posl. pohyb:</b> 26. mája 2007 10:12',null,200)"; onMouseout="hideddrivetip()">Firgas</a> <img src="http://anor-drd.sk/grafika/EIP.gif" alt="Hlavný administrátor" /> - 20. mája 2007 14:44</td></tr>
</table>
JirkaC
Profil *
Zalezi na zvolenem DTD. Jestli se jedna o xhtml 1.0 strict, tak by mohl vadit atribut "width" a jeste je myslim potreba psat onmouseover, onmouseout (mala pismena)
Adolf
Profil
tak tomu nerozumiem...
Miloš
Profil
Středník — null,200)"; onMouseout=" — tam nemá co dělat.

Dále pak záleží na doctype
— (X)HTML strict nezná atribut width
— XHTML nedovoluje velká písmena — onMouseover a onMouseout
— v XHTML místo <br> musíš </br>
Petr Tichý
Profil
"— v XHTML místo <br> musíš </br>"
Miloš se překlepl. Používat se musí <br />.
Miloš
Profil
Petr Tichý
Jasně, je to tak. <br />
Adolf
Profil
akom mam potom nastavit velkost tabulky?
Petr Tichý
Profil
Adolf
V CSS. http://jakpsatweb.cz/css/
Chamurappi
Profil
Reaguji na Miloše:
Dále pak záleží na doctype
Jen částečně, protože <!doctype> neurčuje syntaktická pravidla, ale jen povolené elementy, atributy, entity.

XHTML nedovoluje velká písmena — onMouseover a onMouseout
Tohle DTD ovlivnit nemůže. Při „text/html“ na velikosti písmen nezáleží.

v XHTML místo <br> musíš <br />
Tohle také DTD neovlivní. Při „text/html“ ukončuje značku buď „>“, nebo „/“ (z pohledu validátoru).


Reaguji na Adolfa:
Proč dychtíš po validitě? Tvůj kód trpí úplně jinými problémy. Nebyl by místo <table> vhodnější <div>? A místo <big> nějaký nadpis? Začínat výuku základů pohledem na validátor není dobrý nápad.
JirkaC
Profil *
Chamurappi: Vase reakce na Milose je myslim (alespon v tomto vlakne) zbytecne slovickareni - pro Adolfa je zcela zasadni posledni odstavec ohledne divu misto tabulek.
Adolf
Profil
ide o to, ze ak by som chcel mat tabulku kde by som normalne pouzil colspan a rowspan, musel by som pouzit nespocen divov a to nieje dobre, ci je??
JirkaC
Profil *
Neznam souvislosti, ale ve Vasem prikladu nahore by stacil div pouze jeden a dost mozna ze ani ten ne. Obecne pokud mate tabulkova data (skupina usporadanych n-tic), tak tabulku pouzijte. Pokud chcete tabulky pouzivat na vytvoreni layoutu stranek, je to spatne.

P.S.: Urcite je lepsi pouzit treba i vetsi pocet divu nez layout realizovat tabulkami. V praxi vsak jde velka spousta "prebytecnych" divu resit pouzitim semantickych elementu.
Adolf
Profil
a to su konkretne... pls dajte si tu pracu a prepiste to v sematickom programovani... mozete si priklad takychto veci pozriet na mojej stranke www.anor-drd.sk tam si staci pozriet kod v diskusiach a hned budete vediet o com hovorit... pls help
Petr Tichý
Profil
Adolf
Ten web je tak 7 divů. Přepsat to by bylo náročné. Za 200Kč/hod to přepíši. (jenom sranda)
Petroff
Profil
>>>Tabulka netřeba.
Tak ta stranka www.anor-drd.sk je klasicky 3sloupcovy layout (s navíc fixními rozměry).
Navíc by byla hezčí kdyby všechny 3 sloupce byly stejně dlouhé ..
Taky pak můžeš přidávat obsah do krajních sloupců, aniž by utrpěl vzhled.
Petroff
Profil
Jestli se chceš rychle a dobře naučit dělat stránky s css, tak bych ti poradil knihu:
Petr Staníček - CSS Hotová řešení
Jo, tabulky s využitím css tam jsou taky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.