Autor Zpráva
Keilew
Profil
Narazil jsem na tento problém. Mrkněte na toto v čemkoli mimo Opery. Lícuje. A v Opeře? O 1 px vedle. Pozadí body je umístěné na střed, pozadí divu taky. Proč je to v Opeře posunuté? Stane se to jen při sudé šířce pozadí. Mám to chápat tak, že když to nelze rozpůlit a najít střed, že IE a Géčko berou za střed ten levý pixel a Opera pravý?
Keilew
Profil
Takové pěkné téma a příspěvků 0...:-(
Dero
Profil
Keilew: Není k tomu moc co dodat. Je to víceméně tak. Řešení z hlavy nevím, ale zrovna dneska se tím budu na jednom webu zabývat, tak až to vyřeším, postnu to sem.
habendorf
Profil
Připadá mi to celkem normální, většinou se spíš netrefí IE, psal o tom např. Malis. Řešení je hned několik, např. mít obrázky stejně široké.
DoubleThink
Profil *
Totéž dělá i IE. Oba jen při sudé šířce viewportu.
DoubleThink
Profil *
Zajímavé je, že FF tímto netrpí. Připadá mi, jakoby udržoval šířku stále lichou, tzn. překresloval jen po dvoupixelovém kroku.

např. mít obrázky stejně široké.
Ano, nebo stačí je mít oba sudé nebo liché (na ukázce 3px a 74px). Totéž platí i u rodičovských elementů.
Keilew
Profil
habendorf
mít obrázky stejně široké
dost nepraktické, ale ta shoda sudosti/lichosti, to bude to pravé.
Dero
Profil
Ano, nebo stačí je mít oba sudé nebo liché (na ukázce 3px a 74px). Totéž platí i u rodičovských elementů.
dost nepraktické, ale ta shoda sudosti/lichosti, to bude to pravé.

Bohužel, totéž jsem si donedávna myslel taky. Na webu, o kterém jsem mluvil pár příspěvků zpátky, mám však veškeré míry sudé a chyba se v Opeře beztak projevuje. V IE jen při určité šířce okna (což je chyba známá a řešitelná, tím se nezalamujme).

Poladím to a dám vědět.
Keilew
Profil
Dero
OK. Možná to opravdu bude problém půlení sudého čísla... Uvidíme...
habendorf
Profil
Přesně tak, podobná zkušenost. Pokud jsou ale obrázky stejně široké, nezlobí to nikdy.

Ono to možná vypadá děsivě, ale jestli máš vzorek na pozadí široký 4px nebo 4000px, tak datový rozdíl bude buď žádný, nebo zanedbatelný, třeba 1kB navíc.
Keilew
Profil
Pokud jsou ale obrázky stejně široké, nezlobí to nikdy.
IMHO zbytečné. Měl jsem vzorek pozadí 3px a v divu obrázek 1000px. To bylo šejdrem. Zdvojil jsem vzorek na 6px a je to v pořádku. Takže dodržovat sudost/lichost a myslím, že je to vše:-)
habendorf
Profil
Keilew: Přečti si ještě jednou poslední příspěvek od Dera.
Keilew
Profil
habendorf

Je dost možný, že je to nějaký specifický připad, protože ať dělám, co dělám, mám to ve všech prohlížečích v cajku...
Dero
Profil
Je dost možný, že je to nějaký specifický připad

Ano, to chování se pravděpodobně bude lišit případ od případu. S habendorfem jsme spíše naráželi na to, že by bylo ukvapené ten problém šmahem smést ze stolu.
Keilew
Profil
že by bylo ukvapené ten problém šmahem smést ze stolu
Souhlasím. Volá to po prozkoumání odborníky, což já ale nejsem, tak si počíhám, co vykoumáte;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: