Autor Zpráva
wifon
Profil
Cavte...
Ako sa da prostrednictvom DIVov spravit aby sa mi napriklad spolocne z contentom roztahovalo povedzeme menu, alebo iny DIV??Diq...
Railbot
Profil
Nijak. Nebo komplikovaně pomocí javascriptu, což je blbost. Ideálně se to řeší obrázkem na pozadí - opakující se pozadí, keré simuluje oba sloupce (divy).
wifon
Profil
Nijak. Nebo komplikovaně pomocí javascriptu, což je blbost. Ideálně se to řeší obrázkem na pozadí - opakující se pozadí, keré simuluje oba sloupce (divy).

Vsak presne to xcem!Ked mam tri stlpce a v lavom a pravom sa mi opakuje obrazok na pozadi ale chcem az sa tie dva DIVi (lavy aj pravy) roztiahnu spolu s tym stredom!!
Railbot
Profil
Nemusíš tolik křičet. No tak ti říkám, že to nejde. Jde to jen nasimulovat pomocí obrázku na pozadí jejich nadřazeného prvku. Bude to vypadat, že se ty sloupce natahují všechny, ale ne, bude to jen obrázek, co se opakuje a simuluje ty sloupce.
Petr Tichý
Profil
No takže vymažeš ty obrázky co se ti tam opakují teď, vytvoříš z nich jeden i s prostředkem pro obsah a hodíš to na pozadí prvku, kterej obaluje všechny tři.
Dero
Profil
Nijak. Nebo komplikovaně pomocí javascriptu

To není tak úplně pravda. Samozřejmě to jde udělat čistě v CSS, dokonce na několik různých způsobů. Jen to chce přestat myslet "in the box". Tím nijak nenarážím konkrétně na Tebe, Railbote, spíš mne provokují taková kategorická odmítnutí, která se nezakládají na reálném základě. V CSS jde skoro všechno, alespoň pokud jde o layout, jen mít čas na to přijít.

Pro inspiraci jsem spíchl rychlou ukázku, úplný základ jedné metody (pokud vím, že obsahový sloupec bude vždy nejdelší; nefunguje v IE, ale dá se ohackovat; v moderních funguje v pohodě; žádné hacky): http://dero.name/stuff/stejne_dlouhe_sloupce_bez.html

Další metody viz třeba The Holy Grail: http://alistapart.com/articles/holygrail

Další metody možná připravím do své knihy, pokud by byl zájem. Nikdy mě nenapadlo, že zrovna tohle by mohlo být vděčné téma.
wifon
Profil
Ja si myslim ze by to bolo fajn keby si to tam dal ;) je to celkom pouzivane ked chce clovek spravit layout s tienom, ktory sa opakuje pri roztahovani stranky :) tak dik za rady...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: