Autor Zpráva
wifon
Profil
Neviem preco ale nejako mi nefacha tato vlastnost :( staci len ked menim farbu odkazu.a:hover dam napr. zelenu a a:active inu a nejacha to :( Active je odkaz, na ktorom aktualne som?Alebo ako to presne funguje?

Diques...
cvachta
Profil *
Kdybys dobře četl, tak víš, že a:active není aktuální odkaz, ale odkaz na který právě klikáš. Prostě když najedeš na odkaz tak nastane a:hover a když na něj klikneš tak ta vteřinka před otevřením url na kterou odkaz směřuje je právě a:active
wifon
Profil
A da sa pomocou CSS dosiahnut aby bol oznaceny odkaz, na ktorom sa prave nachadzam?
roberta
Profil
A da sa pomocou CSS dosiahnut aby bol oznaceny odkaz, na ktorom sa prave nachadzam?
áno, dáš mu iný class, ako zvyšným odkazom
Railbot
Profil
wifon
Přímo ne. Ale vytvoř si nějakou třídu (nastylovaný odkaz) pro ten odkaz a tu třídu dávej odkazu, na kterém se práve člověk nachází. Buď staticky nebo pomocí php, jde oboje samozřejmě.
cvachta
Profil *
Pomocí css ano i ne. Musíš mu dát nějakou třídu.



<a href="index.html">Uvod</a>
<a href="my.html" class="aktivni">My</a>
<a href="ty.html">Ty</a>
<a href="ona.html">Ona</a>



a teď stačí nastylovat

a.aktivni
wifon
Profil
Hmm obavam sa ze celkom nerozumiem :( Ako zistim ze prave na tom odkaze sa nachadzam? :(
Petr Tichý
Profil
wifon
Umístíš tu třídu do menu v tom souboru, kde se právě nacházíš.
wifon
Profil
Umístíš tu třídu do menu v tom souboru, kde se právě nacházíš.
No ale to plati len v pripade ze kazdu stranku vypisujem vzdy od znova nie?A ked mam jednu stranku hlavnu s layoutom a zvysok sa robi dynamicky?Ako napriklad v .NET master page?
Petr Tichý
Profil
Tak to budeš předávat nějakou proměnou. Jen doufám, že ten podivný název není nějaký generátor dokonce dynamických stránek.
wifon
Profil
Jen doufám, že ten podivný název není nějaký generátor dokonce dynamických stránek.

Je, je :(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0