Autor Zpráva
Petr_1
Profil
Ahoj, mozilla má evidentně problém s níže uvedeným kódem, odsouvá horním okrajem nikoli vnořenou vrstvu, ale i tu "obalovou". Pokud odremuju border, je všechno jak má být. V ie i opeře je všechno ok.
Netušíte k tomu něco bližšího, jak řešit jinak než borderem atd.? Díky.


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title></title>
<meta name="Description" content="" />
<meta name="Keywords" content="" />
<style>
body{
margin:0;
padding:0;
}
#m1{
position:relative;
width:600px;
background:green;
#border:#000000 1px solid;
}
#m2{
position:relative;
width:100px;
height:500px;
margin-top:100px;
background:red;
}
</style>
</head>
<body>
<div id='m1'>
<div id='m2'></div>
</div>
</body>
</html>
Miloš
Profil
Nevím, jestli je to bug nebo správné chování, ale Firefoxu se nelíbí, že je #m1 prázdný. Když přidáš jednu &nbsp;, problém se odstraní.

Mmch:
1) to relativní pozicování tam je proč?
2) Odkdy se „remuje“ v CSS pomocí #?
Petr_1
Profil
Díky, zkoušel jsem leccos ale tohle mě nenapadlo :-) Jako správné chování mi to nepřijde, divy v divu bez dalšího obsahu snad nejsou nic divného...

p.s.: neremuje, ale funguje to :-)
habendorf
Profil
neremuje, ale funguje to :-)

Samozřejmě. Když místo border napíšeš bordel, bude to fungovat taky.
Miloš
Profil
habendorf
Když místo border napíšeš bordel
Ale fuj, říká se nevěstinec!
habendorf
Profil
Ale fuj, říká se nevěstinec!

To je sice pravda, ale uznej, že tak složitý remování nebylo ani v Basicu :o)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Petra_1:
Problém podobný tvému jsem již tady na diskusi viděl.
Můžeš tomu borderu dát šířku menší než 1px. Stejně tak zabere padding. Nebo overflow s hodnotou jinou než visible. Nebo to nech plavat.

neremuje, ale funguje to :-)
Nefunguje. Explorer to vezme, jelikož znaky nedovolené v názvu vlastnosti ignoruje. Remuj raději písmenkem.

Mimochodem, máš blbě <!doctype>.
Petr_1
Profil
Díky, zajímavé - ale řešení s &nbsp; vypadá nejrozumněji :) Jo už to vidím, dík za upozornění.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: