Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
phootchice Profil |
Rád bych zadal pro každé slovo v textu styl, který by dokázal přinutit prohlížeč zobrazovat první písmena např. o dva pixely větší než jsou následující.Přičemž všechna písmena v textu jsou velká.Díky!
|
||
Fred Profil |
#2 · Zasláno: 9. 4. 2005, 19:35:42
Nejsem si moc jistý jak je to v IE s podporou pseudotřídy first-letter http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/selector.html#first-letter , http://www.depiction.net/?id=cssfirstletter
|
||
Acci Profil |
#3 · Zasláno: 9. 4. 2005, 21:06:47 · Upravil/a: Acci
Nejsem si moc jistý jak je to v IE s podporou pseudotřídy first-letter
Kupodivu dobře, funguje již od IE 5.5 Spiš si dej pozor na bug Firefoxu |
||
ax123 Profil |
#4 · Zasláno: 10. 4. 2005, 14:06:24
Popripade dat prvni pismeno do <span> a v css mu prisoudit vetsi velikost
|
||
Acci Profil |
#5 · Zasláno: 10. 4. 2005, 14:10:13
Popripade dat prvni pismeno do <span> a v css mu prisoudit vetsi velikost
Proč? Kvůli IE5? first-letter je jediné správné řešení tohoto problému |
||
Časová prodleva: 19 dní
|
|||
ax123 Profil |
#6 · Zasláno: 29. 4. 2005, 18:13:51
Třeba kvůli IE5 mám ji doma a jiná možnost jak udělat první písmeno velké mě nenapadla, ale funguje to dobře a všude.
|
||
Petra Profil |
#7 · Zasláno: 29. 4. 2005, 19:12:52
Já to teda moc nepochopila. Jak se to udělá pomocí first-letter? first-letter definuje vlastnosti prvního písmene textu, ne prvního písmene každého slova textu, resp. blokového elementu. Nebo ne? Jak se to s tím teda dělá?
|
||
Plaváček Profil |
#8 · Zasláno: 29. 4. 2005, 19:19:54
No.. v CSS k tomu existuje jedna možnost:
font-variant:small-caps; což vlastně vyrobí kapitálky.. čili všechna písmena budou velká a první písmeno každého slova o nějaký ten pixel vyšší. Možná že tohle přesně tazatel hledá, ale jistej si nejsem. |
||
Petra Profil |
#9 · Zasláno: 29. 4. 2005, 19:41:07
Jenže jenom když všechna první písmena slov budou ve "zdrojovém textu" velká (a ostatní nebudou velká a nebudou tam čísla a vykřičníky apod.), to už je skoro jako psát ty <span>y.
Já bych tohle teda řešila prohlášením, že jiná všechna první písmenka budou působit rušivě a proto to nedělat :-) |
||
Plaváček Profil |
#10 · Zasláno: 29. 4. 2005, 19:59:13
Tak tenhle příspěvek jsem moc nepochopil :) Při použití vlastnosti font-variant je šumafuk, jaké písmo je ve zdrojovém kodu.
|
||
Petra Profil |
#11 · Zasláno: 29. 4. 2005, 20:09:07
No ... já nevim ... jsem zmatena :-) Ale přece když napíšu třeba "Nějaký krátký texT" a dám tomu font-variant:small-caps, tak mi z toho vyleze (uvažujme že následující malá písmena jsou ty menší velká) "Nějaký krátký TexT", tj. úplně stejně, akorát budou všechna písmena velká, a ty původní velká ještě větší velká. Ale určitě z toho nevyleze "Nějaký Krátký Text". Ne?
Teď se patrně teda nepochopíme znovu, když nevím, jak se kterým těm malým velkým kapitálkám říká :-) |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
phootchice Profil |
#12 · Zasláno: 2. 5. 2005, 13:16:46
Díky, Plaváčku, je to přesně, co jsem potřeboval. Jsi třída :-)
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0