Autor Zpráva
JiK
Profil *
poradite mi jak nastylovat lip existujici XHTML stranku? Do kodu sahnout muzu ale delal bych to nerad. Respektive takhle, mem zastaralou tabulkovou verzi, ktera se mi vzhledove libi je jednoducha, a prehledna, najdete ji zde:

http://www.jirkacech.com/ a pak kliknout na CV,

primo to dat nejde, protoze je to s ramcema.
Vzhled se mi libi, kod je otresny, jako kdyby se propadl z roku 1997.

nova, vesela a dynamicka, validni,SEO, CSS/XHTML verze je zde:
http://jirkacech.info/newweb/cv.html

a zda se mi o dost min hezka...jak trebas udelat aby se mira znalosti jazyku psala vedle toho jazyka??
ax123
Profil
Nejednodussi by asi bylo dat to do jednoho radku, ale neni to nejhezci reseni, urcite to jde i lip, ale zrovna me nenapada jak

<h2>Languages</h2>
<dl>
<dt>Czech&nbsp;-&nbsp;native language</dt>
<dt>English&nbsp;-&nbsp;fluent</dt>
<dt>French&nbsp;-&nbsp;basic knowledge</dt>
</dl>
Acci
Profil
Podiv se na http://www.pixy.cz/blogg/clanky/css-fieldsetandlabels.html , druhý příklad. Tak to udělej nějak podobně
ax123
Profil
Presne tohle jsem myslel, ale nemam zmaknute vsecky zdroje
JiK
Profil *

.itembody a[href^='http:'] {
padding-right:9px;
background-image:url("../img/link-out.gif");
background-position:right top;
background-repeat:no-repeat;


neco takoveho funguje jak?
pro odkaz (a) ktery je casti divu nebo jineho tagu s popisem (nevi mje li to trida ci id 'itembody' a zaroven obsahuje retezec "http:" udelej to a to???? (je to posledni regular expression??? )
Acci
Profil
Odkaz v itembody, kterém href začíná http: se přiradí šipečka (link-out.gif)

Nefunguje v IE
JiK
Profil *
da se to v IE nejak vyresit??
Fred
Profil
JiK Javascriptem, http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=8&topic=40 07
Anonymní
Profil *
Nejak jsem nepochopil jak na ty definice....precetl jsem to pixiho sylovani ale tam je to vzdy jeden element na radek, ja potrebuju dva, dejme tomu ten jazyk a stupen znalosti.
priklad:
cesky dobre
japonsky blbe
korejsky hur

a tak aby blbe, dobre, hur zacinalo na stejne urovni (jako ve stejnem sloupci tabulky)
Acci
Profil
Tak vyzkoušejte

dt {
float:left;
width:25%;
margin-right:0.5em;
padding-top:0.2em;
text-align:right;
font-weight:bold;
}
Fred
Profil
Příklad 1. a 2. http://www.moronicbajebus.com/playground/cssplay/dl/
JiK
Profil *
Fred: zda se ze tvuj priklad nefunguje v IE, coz jej cini nepouzitelnym. Ja vim, je to brovser nahovno, necmene ho porad pouziva nejmin 50% mych navstevniku.
Fred
Profil
JiK Aha, tak to pardon, nedíval jsem se. Taky bych to tak viděl, bohužel :-(
Fred
Profil
Tak mi to v noci vrtalo hlavou, že je to blbost a v IE to normálně funguje. Tak jsem si ho zapnul a ten druhý příklad je v pohodě, chce to upravit a jenom se trošku snažit. Věděl jsem, že jsem to už někde použil, a normálně mi to fungovalo, takže nevím proč se vlastně omlouvám. Tady je kdyžtak upravená verze http://xy.wz.cz/ie-dl.html , jediný problém nastává pokud je v dt víc textu než v dd, asi by bylo třeba použít pro IE vycpávky v podobě podmínkového komentáře s nezalomitelnými mezerami.
<!--[if IE]>&nbsp;<![endif]-->
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.