Autor Zpráva
KOM
Profil *
Ahoj, zase tu mam jeden lámařský problem. Mam vytvoreno toto menu v html:

<body>
<div id="main">
<div id="hlavicka-null">
<div id="hlavicka">

</div>
</div>
<hr />
<div id="menu-null">
<div id="menu">
<a href="1.html">1<img src="grafika/01.jpg" alt="1" /><span>bla bla...</span></a>
<a href="2.html">2<img src="grafika/02.jpg" alt="2" /><span>bla bla...</span></a>
<a href="3.html">3<img src="grafika/03.jpg" alt="3" /><span>bla bla...</span></a>
<a href="4.html">4<img src="grafika/04.jpg" alt="4" /><span>bla bla...</span></a>
</div>
</div>
</div>
</body>

a v css:

body {
text-align: center
}

hr {
display: none
}

#main {
width: 960px;
margin: 0 auto;
background: #14285F;
text-align: left
}

#hlavicka-null {
width: 100%;
padding: 0;
border: 0
}

#hlavicka {
border-bottom: 2px solid #CC3300;
background: #02021E;
height: 149px;
font: 28px georgia
}

#menu-null {
width: 166px;
height: auto;
float: left;
padding: 0;
border: 0
}
#menu {
background: #14285F;
padding-top: 20px
}
#menu a {
font: 11px georgia;
color: #99CCFF;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
letter-spacing: .1em;
line-height: 16px;
display: block;
padding: 10px;
padding-left: 30px;
border: 1px solid #14285F;
border-right-width: 0px;
border-left-width: 0px
}
#menu a:hover {
color: #ffffff;
border: 1px dotted red;
border-right-width: 0px;
border-left-width: 0px;
}
#menu a span {
display: none
}
#menu a:hover span {
display: block;
position: absolute;
top: 400px;
left: 0;
width: 131px;
z-index: 100;
color: #99CCFF;
font: 78% sans-serif;
text-align: center;
margin: 10px;
padding: 5px
}
#menu a img {
height: 0;
width: 0;
border-width: 0
}
#menu a:hover img {
position: absolute;
top: 350px;
left: 55px;
height: 46px;
width: 46px;
}


Nyni bych chtel, aby obrazky pod tim menu nebyly zarovnane k levemu okraji, ale doprostred pod to menu. Je mi jasne, ze to nejak souvisi s celkovym zarovnanim stranky na stred, A jeste jedna takova blbost, to menu mi v IE6 po jeho prejeti "poskakuje", trosku se hýbe, ale napr. v FF nebo IE7 je vse ok.

Diky moc za odpovedi!
tajny spion
Profil
Asi ti neodpovim ale zeptam se na neco jinyho. Proc tam mas <hr style="display: none"> ?
Jestli tomu spravne rozumim tak to jde udelat pomoci <br> nebo CSS vlastnosti margin/padding.
K tvemu problemu: dej odkaz, blbe se takovy dlouhy CSS predstavujou.
KOM
Profil *
Odkaz je tezka vec, mam tam toho pak jeste vic, takze si myslim, ze jsem to takhle uz dost zprehlednil.
To hr je tam jen pro pripad, kdyby mel nekdo vypnutou podporu css a byla alespon trosku potom stranka citelna. Alespon takhle se to tvrdilo v diskusi a naslednem odkazu, odkud jsem vzal kod - jsem zacatecnicek.... :-)
ladik
Profil
1. pro #menu přidej "position: relative;"
2. udělej následující úpravu v CSS:
#menu a img {

visibility: hidden;
position: absolute;
border: none;
top: 350px;
left: 55px;
height: 46px;
width: 46px;
}
#menu a:hover img {
visibility: visible;
}


... a uprav si top:
KOM
Profil *
Jsi machr, ja se tu s tim patlam uz takovou dobu... Ta uprava v css je pro to poskakovani menu v IE6?
Muzu te jeste s necim otravovat? Chtel bych, aby se obrazek a popisek pod nim, zobrazoval u kazdeho aktivniho odkazu, tedy pokud na nejaky odkaz v menu kliknu, aby mi obrazek a popisek a vyteckovany odkaz zustal zobrazeny, aby jsi vedel, kde prave na strance jsi. Jde to nejak?
Jinak diky mooc za pomoc!!!
ladik
Profil
Ta uprava v css je pro to poskakovani menu v IE6?

Nejen, Tvoje původní řešení je poněkud nešťastné.

S tím dalším, hmm, snad by to mohlo jít přes nějakou detekci za použití php (neumím),
jiným řešením je přiřadit příslušným odkazům a obrázkům na aktuálních stránkách jinou třídu v CSS.
KOM
Profil *
Muzes mi trosku napsat v cem to bylo nestastne, abych vedel pro priste, co jsem udelal za chybu?
A ohledne toho prirazeni jinych trid, muzes mi jen tak nastínit jak by to melo fungovat (abych vedel co mam hledat u pritele GOOGLE).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: