Autor Zpráva
Nox
Profil *
Zdravim
dotaz vypadá poměrně banálně, ale bohužel jsem na něj nedokázal dosud přijít...
existuje v css ekvivalent <center> ? Tento tag funguje výborně, ovšem pokud
bych chtěl mít v css centrovaný box s pevnou šířkou tak nevim, jak toto vyřešit
pro různá rozlišení jinak než s pomocí javascriptu, což je věc ke které se uchyluji nerad.

díky
Ivorius
Profil
margin:0 auto;
Nox
Profil *
Sem si říkal že by to nešlo...no jo, moje stařecká demence;)

Díky moc!
X
Profil *
....docela nanic ... v ff nefunguje podle predstav, nemeli by jste jeste jiny zpusob?
mata
Profil
A co ti na tom nefunguje?
X
Profil *
ha mam to ... aby to fungirovalo i ve ff, tak staci dat na onom bloku: margin: 0 auto 0 auto;
Railbot
Profil
margin: 0 auto funguje spolehlivě, navíc je to jen zkrácený zápis toho tvého margin: 0 auto 0 auto, je to jedno a to samé.
ima
Profil *
hmm .. nevim proč, ale mě v ie margin: 0 auto; nefunguje
shaggy
Profil
My tiež nevieme prečo a ak nám nedodáš viac informácií, tak ti to ani nepovieme ;-)
Bubák
Profil
Asi je IE ve qirku, dej nadřazenému elementu (předpokládám, že to bude BODY):
text-align: center;
http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
Problém
Profil *
nefunguje
Bubák
Profil
Problém
Máš to rozbitý.
www.it-joker.cz/Pocitace-weby/67-Nefunguje-to--aneb-jak-napsat-dotaz.h tml
czarte
Profil *
pro firefox je lepsi pouzivat misto zkraceneho "margin: 0 auto;" spise zapis "margin: 0 auto 0;" precijen to vice odpovida tomu prihlouplemu rozlozeni hodnot - left top bottom right u marginu

kazdopadne pouzivat html znacky center je pekna prasarna :))
Manq
Profil
pro firefox je lepsi pouzivat misto zkraceneho "margin: 0 auto;" spise zapis "margin: 0 auto 0;"
Cože? Slyším prvně…

rozlozeni hodnot - left top bottom right u marginu
Ale ono je to top, right, bottom, left.
Bubák
Profil
pro firefox je lepsi pouzivat misto zkraceneho "margin: 0 auto;" spise zapis "margin: 0 auto 0;"
Nejen Firefox chápe velmi dobře všechny přípustné zápisy:
margin: auto;
margin: 0 auto;
margin: 0 auto 0;
margin: 0 auto 0 auto;

Neznám důvod, proč nepoužít méně ukecaný a přehlednější korektní CSS deklaraci.
závit
Profil *
Ahoj,
přečet jsem si vaše rady, vyzkoušel je, ale bohužel ani jedna mi nepomohla stránku vycentrovat v IE, mozilla je ok (nebo to dělám blbě, taky možnost:) ). Link na web je: http://s-cup.wz.cz/css/
Můžete mi s tím prosim vás pomoct? Děkuju
Manq
Profil
závit
Třeba
body {text-align:center}
závit
Profil *
Super, pomohlo to. Děkuju moc! Asi tu na fóru ještě chvíli pobudu, jak budu postupně vytvářet stránky a potkávat problémy.. Děkuju
Manq
Profil
závit
Ale příště si založ vlastní téma, ju?
Bubák
Profil
Manq
Ale příště si založ vlastní téma, ju?
Já bych pro to v tomto případě neviděl důvod. Až na to, že závit by si příště měl téma lépe přečíst, protože "jeho otázka" zde byla odpovězena už loni.
Manq
Profil
Bubák
Jasně, ale příště, až se bude ptát, tak se nebude ptát na centrování stránky.

— Moderátor (S): Počínaje 11. příspěvkem budou příspěvky někdy smmmazány. —
Kubos741
Profil *
no... ja som totalny zaciatocnik a nejde mi to :)
<head>
...
...
<style>
margin: 0 auto;
</style>
</head>

treba este nejaky iny zapis k tomu?

dalej som skusil

<head>
...
...
<style>
#page {
width: 800px;
height: 600px;
margin: 0 auto;

</style>
</head>
<body>
<div id="page"></div>
</body>

a aj tak nic...

ani margin: 0 auto 0;
Vladosik
Profil
Kubos741
Tady to je jasně popsané i s kódem - http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
ja
Profil *
<html>

<head>
<style>
#header {margin: 0 auto;}
</style>
</head>

<body>
<div celek>

<div div id="header"><img src="vrch.jpg" width="800" height="200"></div>

</html>

Jakto ze se mi header nezobrazi uprostred ?????
Bubák
Profil
Mám za to, že máš header přesně uprostřed ;-)
Zkus tohle, ať vidíš, co ti header dělá:
#header {margin: 0 auto; border: 1px solid red;}
czarte
Profil *
jde o to v jakym prohlizeci, na to aby to fachalo ve vsech musime nastavit pro body text-align: center

nasledujici kod funguje:

<html>

<head>
<style>
body {text-align: center; margin: 0px;}
#header {margin: 0 auto; width: 400px; height: 1000px; background: black; display: block;}
</style>
</head>

<body>


<div id="header">&nbsp;</div>

</html>
BMRgirl
Profil *
czarte: ano, skutečně funguje, díky... jen to

width: 400px; height: 1000px; background: black;

tam máš zbytečně
Bubák
Profil
BMRgirl
Co to plácáš na blbosti?
Šířka je nutná, Výška je nutná, pokud ji chci urřit explicitně, jinak je dána obsahem, a pokud někdo chce barevné pozadí, tak ať si ho tam klidně dá.
Zbytečné je deklarovat DIV, jako blokový.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: