Autor Zpráva
Nox
Jde nějak v IE rozchodit toto?

ul li:hover{background-color: rgb(29,145,40);}

Díky
Plaváček
Nox

Ano. http://interval.cz/clanky/prirazeni-skriptu-stylem-behavior-a-htc/
Nox
Děkuji
habendorf
Jde nějak v IE rozchodit toto?

V 7 to chodí, btw.
tajny spion
Ja bych to opravil:

ul li a:hover { background-color: rgb(29,145,40); }

Takhle to mam ja a jde mi to.
Nox
Ok...dík všem
Gappa
tajny spion

Jenže to je uplně něco jinýho ;)
tajny spion
Gappa
A co je na tom jinyho at se poucim?
habendorf
tajny spion

Na tom je jinýho to, že řeč je o hoveru na li a ne na a.
tajny spion
habendorf
Aha. Tady to nekdo nepochopil protoze to neskousel co? Kamo, kdyz udelas zapis jako mam ja, hover plati pouze na ul a li, ne na vsechny a. Jeste neco?
habendorf
tajny spion

Jseš totálně mimo, ale čas tu s tebou ztrácet nebudu, třeba se ti jednou rozsvítí.
Zkus si někdy udělat css rozbalovací menu, pak možná pochopíš o co tu jde.
Dero
tajny spion: Nenavážej se do zdejších odborníků, pokud Ti uniká podstata jejich příspěvků. Například habendorf, kterého tu poučuješ o CSS, pravděpodobně vytvořil víc stylopisů, než Ty jsi za celou svou "praxi" viděl. A tady má samozřejmě opět pravdu on. I kdyby ji neměl, nedávalo by Ti to právo s ním mluvit arogantně a povýšeně.

Toto je druhé varování. Ještě něco?
Gappa
tajny spion Nepoučuj, když to neumíš ;)
tajny spion
Dero
Ano jeste neco: misto "buzerace" mohli byste mi vsichni vysvetlit co se teda zmeni kdyz tam to "a:" neni a kdyz je?
Gappa
tajny spion
Rozdíl je dost zásadní.

ul li:hover - stačí najet na samotné li, používá se na rozbalovací menu
ul li a:hover - v li musí být odkaz, což není vždy žádoucí, používá se na samotné položky v menu

Edit: s útočným tónem si tu, pokud vím, začal ty
Dero
Dero
Ano jeste neco: misto "buzerace" mohli byste mi vsichni vysvetlit co se teda zmeni kdyz tam to "a:" neni a kdyz je?

Samozřejmě. Žádný odkaz se v položce seznamu vyskytovat nemusí. Nebo si zkus udělat rozbalovací menu - potřebuješ prvek, který bude reagovat na :hover, aby udržoval menu otevřené, když v něm budeš myší jezdit. A takových příkladů je spousta.
habendorf
ul li:hover - stačí najet na samotné li, používá se na rozbalovací menu

Ano, ale nejen na to. Další použití je třeba v situaci, kdy se na hover mají změnit dva backgroundy současně (jeden na li a druhý na a).
Gappa
Ano, ale nejen na to. Další použití je třeba v situaci, kdy se na hover mají změnit dva backgroundy současně (jeden na li a druhý na a).

To jsem uvedl jako snad nejběžnější příklad použití. Nicméně v tebou uvedeném příkladě bych se tomuto řešení vyhnul a použil spíše tuto konstrukci:

ul li a:hover {}
ul li a:hover span {}

Pak se nemusí používat nic extra pro IE6 (ovšem někdy tato metoda vykouzlí v IE vlastní chyby :)
habendorf
Gappa

Ano, to máš pravdu v případě, že to co se má měnit, je součástí linku a ne mimo něj. A to je ve většině případů, uznávám.
Gappa
habendorf

Naprostý souhlas :)
tajny spion
Dik, uznavam svou chybu a omlouvam se za utocnost. Jen jsem to blbe pobral :) Takze pro muj web je dobre to co mam, li a:hover { }
HTML: <li><a href="">Odkaz</a>
Muff
Profil *
Plíííz, chci měnit pomocí li:hover {color: #....} .. barvu "puntíku". V mozzile ok, v IE nikoliv. Víte někdo? Díkes!
Railbot
Muff
IE umí hover jen na anchor.
Muff
Profil *
To není dobrá zpráva, ale děkuji!
Gappa
IE umí hover jen na anchor.

IE7 umí, pro IE6 třeba behaviorem (viz výše).
Muff
Profil *
Jasný, prozkoumám to.
standa795
Profil *
nevim, ale mam FF a IE7.

Toto:

li {list-style-type: anchor;}
li:hover {list-style-type: circle;}

v FF chodi, stejne jako jine kombinace. V IE7 ani nahodou, zkusil jsem cokoliv vcetne zde uvadeneho podbarvovani. V FF opet zadny problem. :S
bukaj
standa795
A nevykresluje IE7 náhodou tvou stránku v quirk módu?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0