Autor Zpráva
maverick
Profil *
Ahoj. Ve firefoxu se mi neprodlužuje pozadí spolu s textem (text ořesahuje) , v exploreru je to
ok. nevíte čím by to mohlo být? Děkuji moc.

Tady je ona inkriminovaná stránka:) : http://u235.wz.cz/gbook.php
bukaj
Profil
protože má #obsah nastavenou pevnou šířku
maverick
Profil *
když vymažu šířku, celý obsah se rozhodí...
bukaj
Profil
maverick
promiň, měl jsem na mysli výšku. ne šířku.

(už z toho vedra ttrochu blbnu :D)
maverick
Profil *
No to je právě to výšku tam mam 100% a když výšku smažu, celé pozadí zmizí.
bukaj
Profil
určitě tam máš nějaký ten float, že?
úplně před konec toho divu dej <hr id="cleaner">
a v css nastav něco jako:
#obsah hr#cleaner{
clear: both;
width: 100%;
height: 1px;
margin: 0;
padding: 0;
visibility: hidden;
}
maverick
Profil *
Jako cleaner mam patku. pomohlo by, kdybych treba poslal kod?
maverick
Profil *
...mam patku, a nic se neděje.
wimstr
Profil
pošli kód..... skoušel si dát výšku jako auto??
maverick
Profil *
Ok. ale nejvíc na tom nechápu, že to v exploreru chodí...


css:


body{
text-align: center;
margin: 2px;
padding: 0;
background:#ffffff url("/images/background.gif");

}



#kolem {

text-align:center;
width: 823px;
margin:0 auto;
background: url("/images/image_05.gif") repeat-y;

}


#hlavni {
height:100%;
border-right: 3px solid black;
text-align:left;
width: 760px !important;
width:763px;
margin:0 auto;
background-image: url("/images/image_06.gif") ;
background-position: left bottom;

}

#head {
display:block;
margin : 0 auto;
height:176px;
background: url("/images/image_01.gif") center top no-repeat;


}


#topmenu1 {
text-align:right;
height: 20px;
background-image:url("/images/image_02.gif");
}

#topmenu2 {
background:url("/images/image_03.gif") no-repeat;

}


#menu {
height:100%;
width: 228px;
float: left;

}


#obsah {
height:100%;
width: 529px;
float: left;

}


#end {
clear: both;
height:68px;
background: url("/images/image_04.gif");


}


kod (struktura):



<html>
<head>
</head>

<body>


<div id="kolem">

<div id="head"> </div>

<div id="topmenu1"></div>

<div id="hlavni">

<div id="menu"></div>


<div id="obsah"></div>


</div>


<div id="end"></div>

</div>







</body>

</html>
j
Profil *
maverick: cleanery by měly být dva - na konci "hlavni" a na konci "kolem"
maverick
Profil *
PARÁDA!!! Děkuji moc to bylo ono :-D. Už jsem to chtěl pomalu zabalit a udělat to jinak (na úkor vysledného efektu)!
J
Profil *
maverick: když v nějakém bloku (zde "hlavni") jsou jen plaváčci a nic jiného - ani cleaner, chová se takový blok jako prázdný, tudíž pozadí není vidět. IE si některé věci domýšlí, proto se v něm tato chyba nemusí projevit.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: