Autor Zpráva
:-)
Profil *
Mám problém obrázkováním v hlavčce v ie stránka obsahuje následující kód:

<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
<TITLE>Bez titulku</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<STYLE TYPE="text/css">
body {margin-right: 0px; margin-left: 0px; margin-top: 0}

</STYLE>
<DIV style="background-image: url('img/ttpruh.gif'); height: 25px; text-align: center; margin: 0; padding: 0; border: 0" ><IMG SRC="img/hlavicka_lroh.gif" " WIDTH="11" HEIGHT="25" BORDER="0" style="float: left"><IMG SRC="img/hlavicka_proh.gif" ALT="thlavicka_proh.gif(898 b)" WIDTH="11" HEIGHT="25" BORDER="0" style="float: right"><div STYLE="padding-top: 2px; width: 100%">sffffffffffffffffffffffffffffad</div></DIV>
</BODY>
</HTML>

Mělo by to tedy vyrobit takový proužek s kulatýmy rohy, ve FF to funguje bezvadně ale v IE to udělá jevím proč takové divné pruhy nakonci viz. obrázek: http://ukazto.com/?img=hlavicka-bdt1.jpg

Nemám tam v kodu nikde žádnou mezeru ani nic, tak nechápu proč obrázky nejsou až u kraje a vznikají na koncích ty pruhy, neví někdo prosím co s tím?
:-)
Profil *
Zjistil sem že ten proužek dělá float v obrázku ale bez něj to zase není zarovnané do kraje ..
:-)
Profil *
Vážně nikdo ? :)
Scrand
Profil *
No ono jestli to IE vůbec podporuje ;)
Plaváček
Profil
:-)

Zkus nastavit obalovacímu DIVu šířku 100%

<DIV style="width:100%;background-image: url('img/ttpruh.gif'); height: 25px; text-align: center; margin: 0; padding: 0; border: 0" ><IMG SRC="img/hlavicka_lroh.gif" " WIDTH="11" HEIGHT="25" BORDER="0" style="float: left"><IMG SRC="img/hlavicka_proh.gif" ALT="thlavicka_proh.gif(898 b)" WIDTH="11" HEIGHT="25" BORDER="0" style="float: right"><div STYLE="padding-top: 2px; width: 100%">sffffffffffffffffffffffffffffad</div></DIV>


Kulaté rohy se ale dělají jednodušeji obrázky na pozadí, tohle není zrovna šikovná metoda.
:-)
Profil *
Bohužel to nepomohlo, nakonec sem to vyřešil přes tabulku, sice to není tak hezké jako přes divy, ale je to validní a funguje to tak jak má...
:-)
Profil *
S těma opbrázkama na pozadí jak si to myslel? Protožedo toho jednoho divu nemůžu dát tři obrázky na pzoadí a ještě je napozicovat to bych tam asi musel floatovat spany doleva a doprava a jim dát obrázky na pozadí, ale myslíš že by to pomohlo s tím problémem v IE?
:-)
Profil *
Vážně mi to ale vrtá hlavou proč když tam dam třeba písmeno tak se to zarovná až ke kraji
http://ukazto.com/?img=zarov.jpg
ale obrázek se ke kraji nedá ani kdybych se stavěl na hlavu
:-)
Profil *
No prostě mi to nedalo ale ta tabulka mi tam neseděla a když sem koukal na netu ty docela hrůzostrašný css řešení kulatých rohů tak sem si řekl že bez nich mi bude líp a dal je pryč zatím :-) Díky všem tady za reakce a můžete tohle téma smazat nebo tak něco :)

Btw ještě jentak orientačně jaký je váš názor na kulaté rohy? používat/nepoužívat

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: