Autor Zpráva
kulisak
Profil *
proc mi sakra jede jenom ten jeden kulaty roh?
link
ladik
Profil
Máš překlep ve stylopisu .heared_right
kulisak
Profil *
diky ! tyhle chyby nesnasim
kulisak
Profil *
[url=http://csstesty.ic.cz/test_std.htmllink[/url]
mrknete na to v IE, pro jsou ty kraje tak oddeleny, a proc mi sakra IE nebere pruhledny png kdyz je to bez ruznych stupnu pruhlednosti ale pouze uplne pruhledne?
Bubák
Profil
proc mi sakra IE nebere pruhledny png
Protože jsi použil pravé barvy + průsvitvost, namísto indexovaných barev + průhlednost jedné z barev.
kulisak
Profil *
eh?
a co s tim?
ukladal sem to v photoshopu jako normalne...
opraveny link
kulisak
Profil *
poradn mi to nejede :(
ladik
Profil
1. CSS: pro .header_left, right i mid zadej float: left;
HTML: DIVy v kódu seřaď v pořadí:
header_left
header_mid
header_right

2. Photoshop:
- menu: Obraz -> Režim -> Indexovaná barva... (+průhlednost)
nebo až při ukládání:
- menu: Soubor -> Uložit pro WEB; zvolit PNG8 s průhledností
V obou případech má obraz max. 256 barev!
Bubák
Profil
V Photoshopu ne nesmíš ukládat "jako normálně", ale snížíš počet barev na 256 (8 bitů), a pak jednu z nich zvolíš jako průhlednou.
wifon
Profil
No tak v prvom rade preco je tam toto?
.header_left, .header_right {width: 22px; float:left; background:url(images/header_left.png);height:149px;}
.header_right {float:right;background:url(images/header_right.png);height:149px;}
Teraz neviem .header_right ma float: left alebo right?
A cele to mas strasne chaoticke!Cely ten header skus prerobit ja by som to dal takto nejako:
<div id="header">
<span class="header_left"></span>
<span class="header_mid"></span>
<span class="header_right"></span>
</div>
A vsetkym spanom daj float: left.A bacha na to aby boli ukoncene v jednom riadku, inak ti bude IE mrdat medzery!Skusaj skusaj :P
A co sa tyka tych prehliadnych obrazkov myslim ze IE6 nepodporuje priehladnost!
kulisak
Profil *
no takhle mi to Tady radil kolega, tak sem to tak napsal...

K tomu obrazku, ukladam ho jako png-8 ale ma to vzdy nepekny bily okraj, jak to vyhladit? pouzivam ps
kulisak
Profil *
uz se s tim patlam x dnu a vysledek porad k nicemu... okraje jsou porad zubate :(
Bubák
Profil
Musíš použít antialiasing ;-)
pro jakékoliv pozadí, bez vyhlazení (antialiasing)
pro bílé pozadí, vyhlazené okraje, zde je vidět bílý okraj
kulisak
Profil *
a jak muzu pouzit antialiasing? resp, kde ta funkce je?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0