Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tomáš Hanus Profil |
#1 · Zasláno: 9. 8. 2007, 08:55:57
Mám tento stylopis:
#article ul li a{font-size: 1em;text-decoration:none} #article ul li a:hover {text-decoration:underline} #article ul li a:visited {color:#4A1818} #article ul li a:link {color: #C00} #article ul li a:active {color: #FF0C00} a tento zdrojový kód: <ul> <li><a href="#MailAndCalendarBasics">Základy v poště a kalendáři</a> </li> <li><a href="#NavigatingThroughNotes">Navigace napříč Lotus Notes</a> </li> <li><a href="#Databases">Databáze </a></li> <li><a href="#NavigatingWithinViews,Folders,AndPanes">Navigace v pohledech, složkách, a v polích</a> </li> <li><a href="#DialogBoxes">Dialogová okna</a> </li> <li><a href="#PropertiesBoxes">Okna vlastností</a> </li> <li><a href="#ReadingDocuments">Čtení dokumentů</a> </li> <li><a href="#SelectingAndMovingTextInADocument">Výběr a přesouvání textu v dokumentu</a> </li> <li><a href="#MovingTheCursorInADocument">Pohyb kurzoru v dokumentu</a> </li> <li><a href="#ChangingTextAndParagraphPropertiesInADocument">Změna vlastností textu a odstavců v dokumentu</a> </li> <li><a href="#WorkingInViews">Práce v pohledech</a> </li> <li><a href="#WorkingInDominoDesigner">Práce v Lotus Notes Domino Designer</a> </li> </ul> Chci docílit toho, že nenavštívený odkaz bude mít barvu #C00, navštívený #4A1818 a odkaz aktivní #FF0C00. V IE mi to pracuj přesně, tak jak chci. V Mozille nikoli (pro zobrazení barvy navšítevého odkazu musím načíst stránku znovu). V tomto případě je zbytečné deklarovat barvu pro odkaz, jsou-li deklarované barvy pro navštívený a nenavštívený odkaz. Poslední otázka je ta, jak dlouho se uchovávají tyto informace o navštívených/nenavštívených odkazech? Je to uloženo v historii, že? Děkuji. |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 9. 8. 2007, 09:03:23
Tomáš Hanus
Máš špatně pořadí definic, překopej to podle této posloupnosti: a:link a:visited a:active a:hover |
||
Tomáš Hanus Profil |
#3 · Zasláno: 9. 8. 2007, 09:22:56
Plaváček
Ahoj. To máš sice pravdu, omyl jsem se toho dopustil, když jsem vymýšlel postupně barvy :o) ale efekt to má stejný. V IE to jde bez problému, v Mozille mouze s reloadem. |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 9. 8. 2007, 09:26:56
Poslední otázka je ta, jak dlouho se uchovávají tyto informace o navštívených/nenavštívených odkazech?
Záleží na prohlížeči, hodnota se dá změnit, výchozí hodnoty jsou tyto Firefox - 9 dnů IE - 20 dnů Opera - 500 adres |
||
Tomáš Hanus Profil |
#5 · Zasláno: 9. 8. 2007, 09:42:03 · Upravil/a: Tomáš Hanus
Bubák
ano, už jsem si také zjistil, podle mne by ale informace o navštívených odkazech v historii jako takové být neměla a měla by být stranou. To již je ale jiná otázka. |
||
Časová prodleva: 2 roky
|
|||
Henry Profil * |
#6 · Zasláno: 31. 8. 2009, 20:16:28
ahoj, dá se nějak udělat, aby se změněná barva navštíveného odkazu vrátila na tu původní dříve, např. do druhého dne?
|
||
J Profil * |
#7 · Zasláno: 1. 9. 2009, 09:58:27
K pořadí definic - ono není 1. link, 2. visited, 3. hover, 4. active?
|
||
SwimX Profil |
#8 · Zasláno: 1. 9. 2009, 12:16:36
Henry:
„ahoj, dá se nějak udělat, aby se změněná barva navštíveného odkazu vrátila na tu původní dříve, např. do druhého dne?“ příště raději vlastní téma, tady si tvého dotazu nikdo nevšimne. a odpověď: i kdyby to šlo, nedělej to, nech to na uživatelích, co komu vyhovuje, jak si kdo nastaví prohlížeč, je to jeho věc. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0