Autor Zpráva
Marek V.
Profil *
Potřeboval bych radu jak docílit objektu umístěného v rámci nějakého bloku vpravo dole a text ho obtéká (nahoře a vlevo). Řešení by mělo být nezávislé na délce textu. Pro lepší pochopení problému přikládám ilustrační obrázek (vlevo situace pri delsim textu, vpravo s kratsim textem)
Knopi
Profil
Marek V.: Jestli jsem tě dobře pochopil, tak řešení by mělo být prosté. Tomu zelenému bloku nastavíš float: right a umístíš ho až za konec textu - tedy pod něj.

<div id="text">

...text text text text, zde končí text.<div id="zeleny_objekt">&nbsp;</div>
</div>
Marek V.
Profil *
[Knopi] - kdyby to bylo tak jednoduché, tak se na to neptám ve fóru... tvé řešení samozřejmě nefunguje... i tak díky za pokus...

případné další přispěvatele prosím o ověřené funkční řešení a ne o výstřely do tmy... děkuji...
Knopi
Profil
Marek V.:
Tak to jsem šlápl do hovínka. Je pravda, že jsem to nezkoušel a plácl jsem úplnou volovinu. Tuším, že to nepůjde. :( Uživatelé si text mohou zvětšit, nejde to, bohužel.
Marek Vidtman
Profil
Nikdo nic?
Plaváček
Profil
Marek Vidtman

Současnými prostředky CSS ničeho takového dosáhnout nelze.
habendorf
Profil
Měl jsem to kdysi vyřešené pro IE6. Ale poněkud krkolomně.
Knopi
Profil
habendorf: Tak to by mě docela zajímalo. Nechceš se pochlubit? :o)
Marek Vidtman
Profil
Plaváček - Tak přeci jen nejde úplně všechno ;).
Nedá se nic dělat, budu se muset bez toho obejít a předsvědčit klienta, že to nejde.
habendorf
Profil
Knopi

Jak říkám, krkolomně. Img byl nafloatován normálně doprava (nahoru). Obalující div byl vertikálně převrácen filtrem, tím se obrázek dostal dolu. A aby text a obrázek nebyly vzhůru nohama, byly opět převráceny filtrem nazpět.
Knopi
Profil
Ty jsi se snad učil kódovat v Bradavicích, to snad není ani možný, jak ty přemejšlíš. =)
Dero
Profil
habendorf
Knopi

Takhle jsem to taky vyřešil, použití filtrů se přímo nabízí. Má to nevýhodu v tom, že u všech převracených prvků je třeba definovat background a nastavit vnitřní vlastnost hasLayout (zoom: 1; např.). Přiznám se, že mi ten problém docela vrtá hlavou; pokusím se jej vyřešit nějak jinak.
Dero
Profil
Posílám řešení pro Trident (IE 5.5+) a Gecko (FF, Netscape Browser, K-Meleon...). Pracuju na dalších jádrech.

http://dero.name/stuff/rb_ie.html
http://dero.name/stuff/rb_gecko.html
habendorf
Profil
Dero

Zrovna jsem si otevřel PSPad, že to taky zkusím, pohrával jsem si s myšlenkou o display:table ... a co po minutě nevidím :o)
Pěkné, pěkné ...
Dero
Profil
A řešení pro Presto (Opera 9). Tedy možné to samozřejmě je, ačkoliv dopředná kompatibilita mého řešení je přinejmenším nejistá. Na Webkitu budu ještě pracovat.

http://dero.name/stuff/rb_presto.html
habendorf
Profil
Posílám řešení pro Trident (IE 5.5+)

V IE6 mi to nefunguje. A v IE7 to (logicky) přeháže odstavce.
Dero
Profil
habendorf: Mně to funguje i v IE 6.

Jde jen o princip, konkrétní aplikace by vypadala jinak - tady má IE díky svým filtrům náskok, řešení se nabízí hned několik. Trochu si pohraju s WebKitem a potom dotáhnu i Trident, pokud se do toho nepustíš první.
habendorf
Profil
Dero

Koukám že mi v IE6 (zdánlivě) nejde ani moje staré řešení. Zdá se, že standalone IE6 nějak nezvládá filtry. Takže beru zpět.
Dero
Profil
"Univerzální" řešení zadaného problému: http://dero.name/stuff/rb_universal.html

Funguje v nejrozšířenějších prohlížečích: IE5+ (v IE5 maličko haprují marginy, ale to se dá vyladit), Firefox 2, Opera 9.

Kód není komentovaný, bohužel. Některé věci jsou tam jednoduché na pochopení, jiné vyžadují trochu víc znalostí, ale myslím, že není nepřekonatelný problém kód pochopit a dále upravovat. Věřím tomu, že kdybych si ještě chvilku hrál, vypotil bych i řešení pro WebKit (Safari), ale na to bohužel nemám čas.

Chtěl jsem jen dokázat, že řešení možné je. Možná ne dopředně kompatibilní (tedy, v tomto případě zcela jistě ne), ale aktuální řešení vždy existuje.

Mimochodem, taková perlička, v IE to nakonec šlo bez filtrů.
habendorf
Profil
Pěkný. Ten p ve spanu je tam asi navíc.
Dero
Profil
habendorf: Ano, je. Díky za doplnění.

Edit: p ze spanu vymazán
kulisak
Profil *
jak se da ladit pro jadra namisto browseru? proste mit od kazdeho jadra jeden browser?
skaaj
Profil
musim vzdat hold Derovi, super riesenie

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: