Autor Zpráva
Sirius
Profil
Dobrý den,
hodil by jste mi sem prosím někdo link na článek jak udělat hover u img, tak že normal i hover verze bude v jednom souboru a akorát se po najetí kurozorem "posune" zobrazené část na tu hover verzi? Zkoušel jsem to hledat, ale neuspesne, asi to je tim ze opravdu nevim jak tenhle "trik" nazvat.
Předem díky
nightfish
Profil
princip je popsaný na http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
Keilew
Profil
Sirius
Viděl jsem to v knížce od Staníčka - CSS - Hotová řešení. Ale nic na tom není. Jen si musíš zafixovat jeden rozměr a pak posouváš pozadím a to jak kladným, tak záporným "směrem". Trošku se nad tím zamysli a třeba to dáš dohromady sám;-) Jinak se tomu snad říká NoPreloadedRollover nebo tak nějak a je to na každým webdesign-blogu...

Edit: Byl jsem předběhnut...
Sirius
Profil
Děkuji vám. Mrknu na to. Jinak Keilew me uz davno (bohuzel) preslo to "pokus, omyl" řešení. V CSS nejsem zběhlý a umim tak maximálně udělat design s pomocí css (zlaté tabulky :) , ale taky ne moc složitě... Raději se zeptám, když vím že už je někde napsaný článek, a ušetřím si úmorné minuty :) Ještě jednou díky
Keilew
Profil
Sirius
Já si na to přišel sám, dřív než jsem objevil, že to bylo už objevené, a ani to nebolelo;-)
Sirius
Profil
Nj já sem asi fakt n00bík.. Děláním webu se zabývám "už" 4 roky (z toho jsem v této oblasti aktivní asi rok a půl, zbytek jsem takové "menší pauzičky") což je vlastně někdy od mých 10ti let (pro každého kdo to spočítal, ano tolik je mi let), kdy jsem náhodou zabrouzdal na wz.cz a dočetl jsem se o možnosti udělat si vlastní web, což mě zaujalo. Tak jsem se an to vrhl, zjistil jsem že se to dá dělat ve Wordu, tak jsem něco spatlal a (v .doc xD ) jsem to nahrál na web. O týden později jsem už měl doma knížku HTML - tvorba jednoduchých internetových stránek od Slavoje Píska. Tak jsem se učil :) A asi před rokem jsem objevil kouzlo jménem CSS :) A opravdu umím jen to co nutně potřebuji.. Umím základy a něco navíc.. Asi bych potřeboval kontakt na někoho zkušeného v tomto oboru, kdo by měl nervy na to, aby mi to vysvětlil a naučil mě to..
Sirius
Profil
Netusim cim to je ale obrazek na pozadi se mi nechce vubec zobrazit.. Adresa je zadaná správně..
V style mam

background-image: url('images/download/download_button.jpg') 0 0 no-repeat; width: 150px; height: 40px;
Sirius
Profil
Aha problém je v tom že pozadí je hned ze začátku šoupnuté mimo viditelnou oblast :(((
Sirius
Profil
No takže je to ještě jinak... Když vložím do toho <a> </a> obrázek (průhledný gif s velikostí 1px) s nastavenou (požadovanou) velikostí kde chci zobrazit to podělané pozadí, tak se mi zobrazí asi jen na spodních 10px z požadovaných 40px na výšku... I když ho posunu (pozadí), tak se sice posune, to ano, ale viditelné zustava porad jen ta spodni oblast o velikosti 10px...
Sirius
Profil
Opravdu uz nevim cim to je ale i kdyz skopiruju originalni reseni a pokusim se ho v nezmenem tvaru pouzit na svym webu takto proste nezobrazi zadne pozadi!!!!!
Keilew
Profil
Buďto používej background a mužeš tam naprat i pozici a repeat nebo bakground-image, kde může bejt jen odkaz na obrázek. Fungovat to musí. Možná tam máš někde nějakej margin či padding rodičovského elementu.
Sirius
Profil
No nevim pořád to nějak nejde
Keilew
Profil
Sirius
A máš správnou cestu k tomu obrázku?:-)
Sirius
Profil
ano mám
Keilew
Profil
Tak sem vysyp kód...
Bubák
Profil
habendorf doporučuje taky text-indent:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=39934&foru m=3
http://stuff.1-webdesign.cz/text-indent.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: