Autor Zpráva
kulisak
Profil *
proc mi takovyhle kod udela floutovanou cast velikou podle obsahu ale clearovanou 100% sirokou?



<style>
.float
{
float:left;
background-color:green;
}
.clear{
clear:left;
background-color:yellow;
}
#main{
width:50%;
margin:0 auto;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="main">
<div class="float">sad blabla bla bla bla, bla bla</div>
<div class="clear">sad blabla bla bla bla, bla bla</div>
</div>
</body>
</html>
tiso
Profil
kulisak -
1. default šírka pre blokový prvok je celá šírka nadradeného prvku
2. float prvok by mal mať nastavenú šírku (viď. špecifikácia), keďže nemá, tak sa chová tak ako sa chová. Je to jediné logické chovanie, ak by mal defaukt šírku 100%, tak by sa vedľa neho nikdy nič nevošlo a "float" by nefungoval.
kulisak
Profil *
a jeste jedna otazecka:
jak resite horizontalni menu ktere ma byt zarovnane vpravo? ale aby byly buttony ve spravnem poradi, prijde mi hloupost je psat do kodu presne opacne aby je potom float right naskladal spravne...
tiso
Profil
kulisak - sprav ho z riadkových prvkov a nemáš problém... Potom stačí nadradenému prvku nastaviť text-align: right;
kulisak
Profil *
to jsem zkousel, ale asi spatne

.menu
{
text-align:right;
}

.menu ul
{
list-style-type:none;
display:inline;
}

.menu li
{
float:left;
display:inline;
}

<div class="menu">
<ul>
<li>Lorem</li>
<li>ipsum</li>
<li>dolor sit</li>
<li>amet</li>
</ul>
<div class="cleaner">
<hr />
</div>
</div>
Plaváček
Profil
Z hlavy - tohle by mohlo zabrat:

.menu
{
width: 100%
}

.menu ul
{
display:inline;
float:right
}

.menu li
{
float:left;
display:inline;
list-style:none
}

<div class="menu">
<ul>
<li>Lorem</li>
<li>ipsum</li>
<li>dolor sit</li>
<li>amet</li>
</ul>
<div class="cleaner">
<hr />
</div>
</div>
kulisak
Profil *
jezis dyt je to tak prosty!!
Diky moc!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0